Haraphatnak a Cápák

2023.03.02. 10:38

Egy csapatnyi légióst is igazolt a Győri Cápák - Tizenegy országból érkeztek egyetemisták a kis győri klubba - videó

Egy kezdőcsapatnyi külföldi játékost igazol az amatőr együttesek legalacsonyabb osztályában szereplő Győri Cápák – amely ezzel minden bizonnyal az ország legnemzetközibb amatőr csapata lesz –, s ami még érdekesebbé teszi a különleges átigazolást, hogy szinte mindegyik labdarúgó más-más országból érkezik. A légiósok között egyiptomi, indiai, marokkói, jordániai, kolumbiai, laoszi, ghánai, tádzsikisztáni, tunéziai, vietnámi és a szaúdi királyságból érkező labdarúgó is akad.

Szeitz Tibor

A Győri Cápák új légiósainak egy csoportja a csapat tegnapi edzésén. A futballisták a győri egyetemen tanulnak. Fotó: Rákóczy Ádám

Hogy még egy különlegesség legyen a történetben, a csapatban több győri kajakos is helyet kapott, akik aktívan versenyeznek a sportágukban. 

„Az őszi szezonban nem szerepeltünk valami fényesen, az utolsó helyen teleltünk a megyei harmadosztály B csoportjában. Ráadásul télre csupán öt labdarúgónk maradt, így mindenképp új játékosok után kellett néznünk – kezdte Hideg Dezső, a Győri Cápák technikai vezetője. – Az elnökünk, Vorholt Viktor korábban már rakott ki egy hirdetést a győri egyetemen, miszerint az amerikaifutball-csapat és mi is keresünk játékosokat. Akkor még nem sokan jelentkeztek, de nemrég jött egy srác, hogy focizni szeretne, s azt is megkérdezte, jöhet-e még négy ismerőse. Aztán ők is hozták az ismerőseiket.

Videónkban bemutatkoznak a légiósok

Mindegyikük a győri egyetemen tanul, s a hazájukban fociztak. Bár nem egyszerű elintézni egy nemzetközi átigazolást – mivel az érkező labdarúgó hazájának szövetsége és az MLSZ engedélye is szükséges hozzá –, belevágtunk, s szívesen fogadtuk a játékosokat. Hét külföldi labdarúgónknak már rendben vannak a papírjai, kettőnek még függőben az engedélye, s még két másik játékos érkezhet a keretünkbe” – tette hozzá az átigazolásokhoz kapcsolódó munkából oroszlánrészt vállaló technikai vezető. 

S hogy velük erősebb lesz-e a megyei III. osztályú csapat? Hideg Dezső szerint mindenképp. 

„Mindegyik ügyes játékos, s szeretnek is focizni. Egyikük harmincon felüli, de a többi húsz-huszonöt év közötti. Ketten közülük szerintem NB-s labdarúgók. A kolumbiai focistánk kis túlzással onnan lő gólt, ahonnan akar, az indiai pedig ha egyszer megkapja a labdát, nem lehet szabályosan elvenni tőle. Jól sikerültek a felkészülési meccseink, voltak olyan találkozók, amelyen nyolc, illetve tizenegy gólt rúgtunk” – tette hozzá a technikai vezető. 

A megerősített csapat bizakodva készül a jövő heti tavaszi rajtra. Fotó: Rákóczy Ádám

Az egyesület korábban az Elektromos-sporttelepen edzett és játszotta a mérkőzéseit, ám az állatkerti bővítés miatt albérletbe kényszerült. Egy ideig Abdán, majd Gyárvárosban az ETO-stadionban játszottak, ám közel két éve Ikrényben találtak helyet maguknak. 

„Jól érezzük magunkat Ikrényben, de tartanak az egyeztetések a győri önkormányzattal, mert jó lenne, ha kapnánk egy területet a városban. Bízom benne, hogy az amerikaifutball-csapat mellett most már a focicsapatunk is előre tud lépni. Örülök, hogy a légiósok mellett a sportágukban már bizonyított tehetséges győri kajakosok, Kolozsvári Brúnó, Mitring Olivér és Varga Olivér is a közösségünk tagjai, s kiegészítésként, amikor marad rá idejük és energiájuk, nálunk fociznak” – szögezte le végezetül Vorholt Viktor, a Győri Cápák első embere. 

A csapat első tavaszi meccsét március 12-én a Győrújbarát II ellen vívja hazai pályán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában