Karate

2023.03.28. 12:42

Dobogóra állhattak a soproni karatékák

A napokban rendezte meg Vácon a Shotokan Karate-do International Hungary karateszervezet az országos bajnokságot és kohai (utánpótlás) kupát. Húsz egyesület több mint 400 nevezést adott le a versenyre.

kisalfold.hu

Jól szerepeltek a soproniak a váci ob-n.

Sopronból a Bushido-Viadukt SE karatésai Balla Dániel vezetésével kumitében indultak. Közülök Rausch Dániel a 14–15 éves fiúk között, míg Balla Dániel a felnőttkategóriában szerzett ezüstérmet.

A Shotokan Tigrisek SE versenyzői közül Kiss Benjamin, Deák Hanga, Kocsis Árpád (felnőttkategória) arany-, Kocsis Bendegúz ezüst-, Pál-Szabó Vivien, Halász Torda, Mayer Bertalan, Gáncs Krisztián (kétszer), illetve a katacsapat (Pál-Szabó Vivien, Takács Nike, Kiss Benjamin) bronzérmes lett. Negyedik helyen végzett Deák Hanga és Takács Niké, míg Deák Zsolt az ötödik pozícióban zárt.

Az egyesületből ketten bíráskodtak is. Gáncs Adrienn sarokbíróként, a Shotokan Tigrisek elnöke, Gáncs Krisztián pedig a versenyzés mellett shai vezetőbíróként dolgozott.

Augusztus végén a szövetség világbajnoksága Győrben lesz. A két egyesületben öten küzdenek a magyar csapatba kerülésért. Várhatóan több mint hatvan ország karatésai nyolc tatamin három napon át küzdenek majd a győri Audi-arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában