Elismerés

2023.03.21. 10:40

Díjaztuk a megye legjobb sportolóit

Negyvenharmadik alkalommal adta át a Kisalföld a megye legjobb sportolóinak járó elismeréseket. Ezúttal közönségdíjasokat is jutalmaztunk.

kisalfold.hu

Balról: Varga Ottó, Gáspár Dávid, Fegyverneky Zsófia és Papp Győző.

Fotó: Rákóczy Ádám

A férfiaknál magabiztosan győzött Kopasz Bálint, a győri Graboplast VSE kajakosa, aki a világ- és az Európa-bajnokságon is diadalmaskodott egyéniben, valamint párosban.A nőknél Jakabos Zsuzsanna (Győri Úszó SE) végzett az élen, aki az Eb-n másodikként csapott célba 400 vegyesen, a 4×200 gyorsváltóval pedig bronzérmes lett. 

Az utánpótlásban a fiúknál a tornász Molnár Botond (GYAC) végzett az élen az – első magyarként – összetettben elért junior Európa-bajnoki címének és ugrásban szerzett Eb-bronzérmének köszönhetően. A sporttörténelmet írt fiatalember elmondta: igazából nem számított ekkora sikerre a müncheni Eb-n. „Nem gondoltam volna, hogy aranyérmes leszek, csak szerettem volna jól megcsinálni a gyakorlataimat” – árulta el Molnár Botond, aki idéntől már a felnőttek között versenyez. Nem is akárhogy, a hétvégi ob-n ugrásban lett aranyérmes, s már készül a három hét múlva kezdődő törökországi Európa-bajnokságra. 

„Szeretnék ott is eredményes lenni, nyilván ez elsősorban csapatban várható” – tette hozzá a tehetséges tornász, aki talán majd Párizsban, az olimpián is pódiumra léphet. 

A női utánpótlásban a Koroncói Tutti cselgáncsosa, Gyertyás Róza először nyerte el A megye legjobb sportolója címet, amit az U23-as Eb-n szerzett aranyérmének köszönhetett, de jól kezdte az idei évet is, hiszen a szófiai Europen Openen első nemzetközi érmét begyűjtve lett bronz- érmest, majd a varsói olimpia kvalifikációs viadalon a második helyig menetelt. A 20 éves sportoló Budapesten tanul, így sajnos nem tudott a díjátadóra eljönni. 
Csapatban egyértelmű volt az Euroliga-győztes Sopron Basket első helye. 

„Tavaly magasra tettük a mércét az Euroliga megnyerésével, azzal, hogy Európa legjobb csapata voltunk. Gyakran éreztük is a nyomást emiatt. Örülünk, hogy mi lettünk a megyében az év legjobb csapata, mert nagy a rivalizálás és van rangja a díjnak” – vélekedett Fegyverneky Zsófia, a csapat kapitánya.

Nemrégiben derült ki, hogy az idei kiírásban a Sopron Basket nem jutott be a Final Fourba az Euroligában. 

„Sajnáljuk, hogy nem sikerült, mi is hibáztunk, más gondjaink is voltak és talán most nem is volt realitás a Final Fourba jutás – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – Ezek után ebben a szezonban már a hazai célok elérésére koncentrálunk. A Magyar Kupát behúztuk és szeretnénk megvédeni a bajnoki címünket.” 

Újként került be szavazásunkba a parasport – összevont kategóriaként –, melyben a díjazott Szvitacs Alexa asztaliteniszező lett, aki pályafutása legnagyobb sikerét ünnepelhette a tavalyi spanyolországi para-asztalitenisz-vb-n, ugyanis korábbi Európa-bajnoki arany- és paralimpiai bronzérme után világbajnoki címet szerzett. Ő és edzője, Vigh Zsolt egy olaszországi VK miatt nem tudtak a díjátadóra eljönni. 

Ami a közönségdíjasokat illeti, a legjobb férfi sportolónak járó díjat Mészáros Krisztofer tornász (GYAC) vehette át, a legjobb női sportolónak járó díjat Sass Edit tekézőnek (Ipartechnika SE Győr) ítélték oda olvasóink. A legjobb női csapat az ETO FC Győr kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes női labdarúgócsapata lett. A legjobb férficsapatnak a Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapatát választották a voksolók. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában