Vereség

2023.02.01. 22:25

Női kosárlabda Euroliga - Elveszett a Sopron Basket a salamancai triplazáporban - fotók

A címvédő Sopron 13 pontos vereséget szenvedett a spanyol Salamanca vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 12. fordulójában.

kisalfold.hu

Fotó: fiba.basketball

Perfumerias Avenida (spanyol)–Sopron Basket 74-61 (17–12, 22–14, 20–13, 15–22)
Salamanca, női Euroliga, B-csoport, 2000 néző. V.: Uuehendrik (észt), Jacobs (belga), Gajdosz (lengyel)

Salamanca: Cazorla 2, VILARO 12/12, Carleton 7/6, Gulbe 2, Reisingerová 4. Cs.: DOMINGUEZ 9/6, FASZULA 16, Rodriguez 3/3, ONYEVERE 13/9, Nogics 6/6. Edző: José Vazquez.

Sopron Basket: Turner 8, Fegyverneky 5/3, Kunek, BROOKS 21/6, MAGBEGOR 15/6. Cs: Böröndy 4, Sztankovics 2, CZUKOR 6/6, Varga. Edző: Gáspár Dávid.

Fotók a mérkőzésről

"Nekiesett" a Salamanca a Sopronnak, bő egy perc után Cazorla duplájával és Vilaro triplájával 5–0-ra vezetett, időt is kért Gáspár Dávid. Gulbe is "beköszönt" a címvédőnek, majd bő két és fél perc után Magbegor betörésből megszerezte az első vendégpontokat. Két percig 7–2 maradt az állás. A szakasz második fele Faszula és Brooks pontpárbaját hozta. Böröndy bravúros – vagy szerencsés – kosarával és 5 pontos hazai vezetéssel zárult első szakasz.

A második Vilaro második triplájával indult. Magbegor villant, de Rodriguez is betalált távolról, Reisinvgerová center kosarával 10 pont fölé nőtt a hazai előny. A címvédőt a triplát is szerző Magbegor tartotta versenyben, zsinórban szerzett 8 pontjával három pontra hozta fel. A zöld-sárgák zárkózásának a szakasz közepén Vilaro harmadik triplája vetett véget. Ez egy 8–0-ás hazai rohamot indított el, keretében Dominguez is betalált távolról. A félidő hajrájában a Brooks faragott a Sopron újra 10 fölé nőtt hátrányán. A végén Nogics is dobott két hármast, 13 pontos hátránnyal vonult pihenőre a címvédő.

Ez nőtt 19-re rögtön a második félidő elején Carleton és Onyewere hármasa után, közel 70 százaléknál (9/13) állt ekkor triplákból a Salamanca. Gáspár időkérése után Onyewere tovább javított ezen az eddig is kiváló "találati arányon", és 20 pont fölé nőtt a címvédő hátránya. Több mint három perc elteltével Brooks szerezte a második félidő első soproni pontjait. Faszula lépett elő újra vezérré hazai oldalon, Böröndy és főleg Turner jóvoltából nem nőtt a 20 pont körüli különbség. Hiába dobott Újabb triplát a záró etap elején Magbegor, volt válasza a Salamancának. A záró szakasz közepén Czukor két triplája adott lökést a Sopronnak, Brooks hármasával 11-re csökkent a előtt a hátrány. Dominguez bravúros, férfiaknak is becsületükre váló hátraugrós triplája azonban lényegében lezárta a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában