A hétvége rangadója

2023.02.10. 10:03

NB I foci - Kisvárdán játszik a Ferencváros

A címvédő és nagy előnnyel éllovas Ferencváros a harmadik helyezett Kisvárda vendége lesz szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján.

kisalföld.hu

 A párharc előző három mérkőzését a fővárosi csapat nyerte, legutóbb szeptemberben otthon 3-0-ra győzött a Mmaee fivérek, Ryan és Samy góljaival. A Kisvárda sikeréig 2021 júliusáig kell visszamenni, akkor - története 100. élvonalbeli mérkőzésén - idegenbeli 2-1-es győzelemmel tudta begyűjteni a három pontot, azt megelőzően pedig kétszer döntetlennel zárult az összecsapás. Hazai győzelem esetén változás történhet a második helyen, amennyiben az újoncként eredményesen szereplő Kecskemét kikap otthon a 11. helyezett Budapest Honvédtól. Utóbbi együttes ugyan nincs jó formában, de éppen azért lehet veszélyes, mert egyre égetőbb szüksége van pontokra a bennmaradás kiharcolásához. A Honvéd az előző körben döntetlent játszott saját pályáján a Kisvárdával, és a Kecskemét is ponttal térhetett haza Paksról.

A forduló zárómérkőzésén az utolsó helyezett Vasas fogadja a 10. pozíciót elfoglaló Újpestet. Mindkét együttes nehéz helyzetben van, ugyanakkor a legutóbbi találkozóin nem játszott rosszul, mutatott olyan jeleket, melyek alapján a folytatásban képes lehet a felzárkózásra. Lélektanilag kedvező lehet, hogy a ponthátrányok kicsik, rendkívül sűrű a tabella, az utolsó és a hatodik helyezett között mindössze hat pont a különbség.

OTP Bank Liga, 19. forduló, 
Péntek: Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 20.00. 
Szombat: Kecskeméti TE-Budapest Honvéd 14.30, Kisvárda Master Good-Ferencvárosi TC 17.00, Debreceni VSC-Paksi FC 19.30. 
Vasárnap: Puskás Akadémia FC-ZTE FC 15.00, Vasas FC-Újpest FC 17.30.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában