Hexatlon

2023.02.17. 10:59

Jeges próba hat számban Tatán

A TV2 népszerű extrémsport-vetélkedője, az Exatlon Hungary mintájára sportos ügyességi játékot rendeztek a Kőkúti Általános Iskola udvarán felállított jégsátorban. A Téli Hexatlon elnevezésű sportos, ügyességi vetélkedőn az idén kilenc tatai tanintézmény 45 diákja mérte össze, ki a jobb a jégen.

Kiss T. József

A Vaszary-iskola győztes csapata: Szabó Előd, Németh Koppány, Barsi Dorián Gábor, Tóth Milán, Nagy-Győri Soma és Zalavári András. A díjakat és a kupákat Esztergályos Patrik (balra) ifjúsági olimpiai bajnok magyar párbajtőröző, az Exatlon Hungary férfi bajnoka adta át.

A 10. alkalommal megrendezett, szabadidősportos eseményre általános és középiskolás diákok 5–5 fős csapatait várták. Jól sikerült a „toborzás”, hiszen összesen 9 tatai tanintézmény 45 diákja vett részt a vidám és jó hangulatú jeges versengésben. 

Nem ártott, ha a jelentkezők jártasak voltak a korcsolyázásban, hiszen a sportos vetélkedő a jégen zajlott, de nem klasszikus korcsolyázást kellett bemutatniuk a gyerekeknek, hanem többféle mókás feladatot kellett végrehajtaniuk, például floorball-labdát passzolgatni, kosárlabdát pattogtatni a jégen és persze a kapura lövés és a gyorsasági korcsolyázás sem maradhatott ki. A 10. alkalommal megrendezett felhívás egyébként eredményes volt, hiszen kilenc iskola, köztük 6 középiskola és 3 általános iskola csapata versengett a díszes trófeáért. 

A szervezésbe, a versenyzésbe a fiatalokat is bevonták. Tata város diákönkormányzata, a Tavidök Tata önkormányzatával együtt rendezte meg a Téli Hexatlont, az esemény védnöke Michl József, Tata polgármestere volt. A sportos ügyességi játék ötletgazdája Tompa Andor mb. városi sportreferens volt, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt., a jégsátor üzemeltetője a feltételeket biztosította a Téli Hexatlon lebonyolítására. A gyerekek izgalmas sorversenyeit Horváth Zoltán játékmester irányította, aki civilben a Tatai Váruskapu Közhasznú Zrt. vezérigazgató-helyettese és Tatai Hódok csapatának jégkorongedzője. 

Tompa Andor sportreferens elmondta, 2016-ban rendezték meg először a hexatlont. Kezdetben csak szabadtéren, amióta a jégpálya üzemel, azóta a jégen is. „Őszi-téli forduló van, ez a mostani a 10. extrém hexatlon, amit megszervezünk a gyerekeknek, amelyet nagyon élveznek. Egyébként azért is hexatlon, mert minden egyes alkalommal hat versenyszámban mérik össze tudásukat a diákok.” 

A Kőkútis diákok is dobogóra állhattak.

Eredmények


Középiskolák: 1. „Csámpások”, 2. TSZC Bláthy Ottó Technikum, 3. Eötvös József Gimnázium, 4. Tatai Református Gimnázium, 5. Kisalföldi ASZC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola és Kollégium, 6. Új úti diákotthon. 

Általános iskolák: 1. Vaszary János Ált. Isk., 2. színes iskola, 3. Kőkúti Általános Iskola. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában