Labdarúgás

2023.02.06. 11:36

Forduló lesz az ETO-val a MOL Magyar Kupában

Az OTP Bank Ligában utolsó Vasas az utolsó előtti Budapest Honvédot fogadja a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. Az ETO szerdán a Debrecen ellen lép pályára Győrött.

kisalföld.hu

Tímár Krisztiánék a rossz bajnoki rajt után kupabravúrban reménykedhetnek. Fotó: Csapó Balázs

A Mezőkövesd elsőként már a múlt héten biztosította továbbjutását a legjobb nyolc közé - a másodosztályú MTK Budapest gárdáját búcsúztatta -, a főtábla ötödik körének további hét meccsét keddtől csütörtökig rendezik.

A Vasas két pontot szerzett a bajnokságban az idei két összecsapásán, ezek értékét ugyanakkor növeli, hogy a címvédő és listavezető Ferencváros (0-0), valamint a jelenleg negyedik, de dobogós helyekért küzdő Puskás Akadémia (1-1) ellen érte el. A Honvéd - amely több győzelmének köszönhetően előzi meg az angyalföldieket a tabellán - Újpesten 2-1-re kikapott, majd házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával. A kispestiek a szezonban már kétszer találkoztak a Vasassal, amelyet idegenben 2-1-re, otthon 2-0-ra győztek le az őszi idényben.

A nyolcaddöntő csütörtökön a Puskás Akadémia-Újpest összecsapással ér véget, míg szerdán öt olyan mérkőzésre kerül sor, amelyben nemcsak elsőosztályú csapatok lépnek pályára. Az erőviszonyok ismeretében a legnagyobb különbség az ESMTK-Kisvárda találkozón lehet, amelyen az élvonalbeli csapat harmadosztályú ellenfeléhez látogat. Az előző körben óriási meglepetésre az FTC-t kiejtő, ugyancsak NB III-as Iváncsa a másodosztályú Budafokkal mérkőzik meg.

A negyeddöntők párosítását csütörtökön, az utolsó nyolcaddöntős összecsapás után tartják. A nyolc között a továbbjutás ugyancsak egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap március elseje.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő, ma játsszák: Vasas FC-Budapest Honvéd 19.00. Szerdán játsszák: Monor (NB III)-Paksi FC 13.00, 
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-ZTE FC 13.00, Iváncsa KSE (NB III)-Budafoki MTE (NB II) 13.00, ESMTK (NB III)-Kisvárda Master Good 13.00,
ETO FC Győr (NB II)-Debreceni VSC 19.00. Csütörtökön játsszák: Puskás Akadémia FC-Újpest FC 19.00.
Már lejátszották: MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában