Korcsoportos országos bajnokság

2023.02.03. 12:03

Diákolimpiai döntők Komárom-Esztergom vármegyében

Az „A” kategórias V-VI. korcsoportos Országos Diákolimpiai Bajnokság döntőjét rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség az elmúlt hétvégén Tatán és Tatabányán. Az Eötvös Gimnázium lány csapata a 7. helyen, a tatabányai Bánki Donát-Péch Antal Technikum fiú együttese a 8. helyen végzett.

Kiss T. József

A tatai Eötvös Gimnázium lánycsapata a 7. helyen végzett.

A diákolimpia megnyitój ünnepségén Szücsné Posztovics Ilona Tatabánya polgármestere mondott köszöntőt, a kézilabda diákolimpia küzdelmeit dr. Erdős Dániel a Magyar Diáksport Szövetség ügyvezetője nyitotta meg. A  felsorakozott több, mint kétszáz sportoló ezután tette le az olimpiai esküt. A szöveget Tompa Anna, a tatai  Eötvös József Gimnázium és Oláh Bence, a Bánki-Péch Antal Technikum sportolói mondák elő.

A diákolimpiai eskü szövegét Tompa Anna (Eötvös gimnázium) és Oláh Bence (Bánki Donát-Péch Antal Technikum) olvasta fel.

A felmenőrendszerű  diákolimpiai bajnokságra  országosan összesen 210  középiskolás csapat nevezett. A selejtezőkből  és a területi  elődöntőkből összesen 8-8 csapat jutott a tatai illetve tatabányai fináléba. A döntőt  és a helyosztókat  a tatai városi  sportcsarnokban  játszották a csapatok és  a diákolimpia a záróeseményét és az ünnepélyes eredményhirdetést is ott tartották. 

Az országos döntőben  két és félnap alatt a 210 sportoló összesen 35 mérkőzést játszott le.

 

Az országos diákolimpiai döntő 1-3. helyezettjei

Lányok: 1. Fonyód, Mátyás Király Gimnázium. 2. Siófoki TSZC Mathiász  Technikum, Balatonboglár. 3. Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium  és Kollégium, Debrecen. 

Fiúk: 1. Siófoki SZC Mathiasz János Technikum, Balatonboglár, 2. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém, 3. Gyöngyösi Berze Nagy  János Gimn., Gyöngyös. (...) 8.Bánki  Donát-Péch Antal technikum.

Különdíjasok

Legjobb kapus: Radvánszki  Attila (Balatonboglár) és Bengi Lili (Debrecen). Gólkirály és királynő: Gál Benedek (Budapest) és Szalai Petra (Budapest). Legtechnikásabb játékos: Szucsik Benedek (Veszprém) és Keczeli Mészáros Renáta (Fonyód). 

A legjobb felkészítő: Kopornyik  Zsolt (Balatonboglár) és dr. Woth  Péter (Fonyód).

 

Komárom-Esztergom Vármegyéből a fiúkat a Tatabányai SZC Bánki Donát-Péch Antal   Technikum, míg a lányokat a Tatai Eötvös Gimnázium diákjai képviselték. Bóna Brigitta az Eötvös csapatának testnevelő-edzője elmondta: - Már az jó dolog, hogy itt lehetünk az ország legjobbjai között. A játékosaim  annak is nagyon örültek, hogy a Debrecen,   az FTC és a Dunaújváros legjobbjaival  mérkőzhettek meg, függetlenül az eredménytől. Büszke  vagyok a csapatomra, bíztam bennük,  emelt fővel jöhettek  le a pályáról, tudtam, hogy nagy küzdők a lányok. 

Gubicza István a Bánki-Péch Antal csapatának edzője elmondta: - Nagy terhelést kaptak a fiúk, három  nap alatt öt  mérkőzést játszottunk, gyakorlatilag  kézilabda akadémista  csapatokkal   mérkőztünk k meg. Tisztességgel helytálltak, ennyi volt most a csapatban. Tavaly egyébként az országos döntőben a 3. helyet szerezték meg a bánkisok

A Tatai Eötvös Gimnázium  lány csapatának eredményei: FTC—Eötvös Tata:41:17: Eötvös-Debrecen:48:20. A tatabányai  Bánki Donát- Péch Antal Technikum eredményei:Bánki -Péch Antal Leövey:22:35 Gimnázium.Bánki-Péch Antal Technikum—Veszprém Noszlopy:23.36. Bánki-Péch- Neumann Eger:25:27.Békés- Bánk-iPéch Antal28:25.

A tatabányai Bánki Donát-Péch Antal Technikum csapata a 8. helyen zárt. A két edző: Szitás Gyula (b) és Gubicza István. Fotók: Kiss T. József

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában