Téli sportok

2023.02.28. 09:01

Curling Kupa Tatabányán

A Komárom-Esztergom vármegyei Középiskolák Közötti Curling Kupa fordulót rendezték meg február 21-én. A  jeges sporteseménynek a Tatabányai Műjégpálya adott otthont,  ahol összesen tizenegy középiskolai csapat küzdött  meg egymással.

Kiss T. József

A megmérettetésen ott voltak a tatai Eötvös József Gimnázium és az Új úti iskola curlingversenyzői is. A tataiak első ízben csatlakoztak a megyei rendezvényhez a Tatai Városi Diák Önkormányzat (Tavidök) szervezésében. 

A versenyt a Tatabányai PTSE curlingszakosztálya szervezte Rozgonyi Gergely vezetésével. A verseny lebonyolításában segített Moravcsik-Fecskés Orsolya, aki a TDKE (Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület) el- nöke, emellett a Tatabányai PTSE curlingszakosztályának sikeres versenyzője is. 

Ferenci Baján, az Eötvös-gimnázium csapatának tagja a curlingről s eddigi pályafutásáról elmondta: curlingezni egy éve kezdett el, előtte Tatabányán a PTSE-ben jégkorongozott, ott kipróbálta a curlinget, ami nagyon megtetszett neki. A szezon elején meghívták a junior fiúválogatottba, a csapattal tavaly részt vett a „B” csoportos Ifjúsági Világbajnokságon Finnországban, ahol 25 csapat közül a 17. helyet szerezték meg. 2023 januárjában megnyerték „B” ligás Országos Csapat Bajnokságot, ezzel az eredménnyel felkerültek az „A” ligába. Csapattársaival most az Országos Csapat Bajnokság „A” liga versenyére készülnek gőz- erővel. A curlingen kívül versenyszerűen kajakozik a Tatai Hódy Sportegyesületben. „Egyelőre a két sportág megfér egymás mellett” – tette hozzá. 

Eredmények: 1. Profondo – TSZC Bánki Donát – Péch Antal Technikum, 2. A tél katonái – Bárdos László Gimnázium (Tatabánya), 3. Mikes 2 – TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium (Tatabánya), 4. Felnyer – TSZC Fellner Ja- kab Technikum és Szakképző Iskola. 

A további részt vevő iskolák csapatai: Bárdos László Gimnázium (Tatabánya),Eötvös József Gimnázium (Tata), TSZC Bánki Donát – Péch Antal Technikum (Tatabánya), TSZC Fellner Jakab Technikum és Szakképző Iskola (Tatabánya), TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum (Tatabánya), TSZC Mikes Kelemen Technikum és Szakgimnázium (Tatabánya), Új Úti Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Tata). 
A díjakat és okleveleket Fóti Balázs, a Magyar Curling Szövetség alelnöke adta át a versenyzőknek. 

A tatai Eötvös József Gimnázium (elöl) és az Új úti iskola csapata a Tatabányai Műjégpályán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában