Labdarúgás

2023.02.08. 11:52

Az óvári focicsapat védője is úgy látja: a riválisokat muszáj lesz legyőzni

Felemásra sikerült az NB II-ben szereplő Credobus Mosonmagyaróvár idei rajtja, amelynek egyik védője, Simita Gergő szerint játékban ugyan biztató két mérkőzést produkált a csapat, ám mindez csupán egy pontot eredményezett.

Szeitz Tibor

Simita Gergő (balra) szerint felvették az osztály ritmusát, s mindenkinek számolnia kell az Óvárral az NB II-ben. Fotó: Nagy Gábor

Ajkán idegenbeli pontszerzéssel kezdte a tavaszt a másod- osztályban újonc Credobus Mosonmagyaróvár, amely aztán a bajnokság egyik meglepetéscsapata, a Pécs ellen szenvedett hazai pályán szoros, egygólos vereséget.

„Nyilván jobb rajtban bíztunk, de ha figyelembe vesszük, hogy Ajkán egészen a nyolcvanhatodik percig mi vezettünk, s nagyon közel jártunk a három pont megszerzéséhez, és legutóbb a Pécs ellen a szünet után, döntetlennél mi irányítottuk a találkozót, biztató lehet a mutatott játékunk. Bízom benne, hogy ez aztán majd pontokban is megmutatkozik, hiszen létfontosságú mérkőzések következnek a bajnokságban” – mondta a Lajta-partiak kihagyhatatlan védője, Simita Gergő, aki korábban már szerepelt az NB II-ben, s megfordult a Ferencvárosban is. Sokak szerint még mindig élvonalbeli szintű játékos. 

„Utoljára 2015-ben játszottam a másodosztályban, tehát elég hosszú idő után tértem vissza az NB II-be, aminek bevallom, nagyon örülök. Szeretnék sokáig ebben az osztályban futballozni. Nagyon jól érzem magam Mosonmagyaróváron, úgy gondolom, a helyemen vagyok. Szeretnék a teljesítményemmel hozzájárulni ahhoz, hogy a következő idényben is az NB II-ben szerepelhessen a csapatom.”

Ami nem lesz annyira könnyű, mivel az MLSZ döntése értelmében átalakul a másod- osztályú bajnokság. A nyáron 18-ra, a következő szezon végén 16-ra csökken a létszáma. A bajnokság utolsó két helyezettje kiesik, a 16., a 17. és a 18. helyezett pedig oda-visszavágós osztályozót játszik a három NB III-as csoport első helyezettjeivel. Magyarán akár öt csapat is búcsúzhat a mostani idény végén.

„Mindenképp az osztályozót jelentő helyek előtt szeretnénk végezni, ami szerintem benne is van ebben a csapatban. Szoros a mezőny, sok múlhat egy-egy győzelmen vagy vereségen, pontszerzésen. Úgy hiszem, reális esélyünk lehet a tizedik hely környékére odaérni a szezon végére” – tette hozzá a hátvéd, aki úgy véli, sikerült felvenniük az osztály ritmusát. 

„Ugyan a mag nagy része megmaradt a csapatból a bajnokság előtt, de volt egy átmeneti időszakunk, amíg a keretünk teljesen kialakult. Azóta, azt gondolom, felgyorsult a játékunk, s minden csapatnak számolnia kell velünk az osztályban.” 

Hétvégén papíron egy gyengébb csapat, a Kazincbarcika – amely két pozícióval áll az óváriak mögött a tabellán – lesz a Lajta-partiak ellenfele. 

„Egyértelmű, hogy a közvetlen riválisokat le kell győznünk. Szeretnénk elhozni mind a három pontot Kazincbarcikáról is. Persze tisztában vagyunk vele, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, de nincs más választásunk, muszáj lesz nyerni.” 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában