Sok ilyen rendezvény kellene

2023.02.07. 14:06

Adyváros lett Győr legsportosabb városrésze

Adyváros lett Győr legsportosabb városrésze – derült ki „A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” című rendezvénysorozat díjkiosztóján, melynek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár adott otthont. A győztes egy ponttal előzte meg Pinnyédet.

Szabó Gábor

Kertész Tamás, Radnóti Ákos és Horváth Sándor Domonkos.

Mint ismeretes, Győr városrészei különböző, fizikai aktivitásokra építő versenyeken mérték össze erejüket, négy állomás volt, mindegyik valamilyen korcsoport – óvodásokat, általános és középiskolásokat – szólított meg, ami közös volt, hogy a fogyatékossággal élők mind a négy alkalommal részt vettek a sportolásból, emellett előadások, érzékenyítő beszélgetések és játékok hozták közelebb a hátrányos helyzetben élőket embertársaikhoz.

A programsorozat ugyanis végig nagy hangsúlyt fektetett az összefogásra, a szolidaritásra, a önkéntességre, valamint a hátrányos helyzetben, fogyatékossággal élők elfogadására.

,,Próbáltam a programsorozat mindegyik helyszínén ott lenni, és a sportolásba is bekapcsolódni, sajnos egy alkalmat ki kellett hagynom. Nagyon örülök, hogy a fogyatékossággal élő sportolók részt tudtak venni az eseményen, hiszen az ő sportolási lehetőségüket is próbáljuk minél inkább támogatni és bővíteni. Külön elismerés illeti ezért Kertész Tamás főszervezőt, aki lelkesedésével rengeteget tesz az elfogadásukért, integrációjukért. Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot” – mondta Radnóti Ákos alpolgármester, aki egyben Adyváros képviselője is.

,,A program célja az volt, hogy fizikai aktivitásra építve erősítsük a városrészek kohézióját és az elfogadást.

Nagyon mozgalmas éven vagyunk túl. Igyekeztünk az óvodásoktól a felnőttekig minél szélesebb réteget megszólítani. Ezt el is értük.

Remek alkalom volt mind az intézmények, mind pedig a gyerekek számára, hogy tréfás versenyeken méressék meg magukat. Ebben a Széchenyi-egyetem sporttudományi tanszékének hallgatói is aktívan közreműködtek. A program során rengeteg érzékenyítő programot is szerveztünk” – mondta Kertész Tamás, az EMBERsÉG Diáksport Egyesület elnöke.

A könyvtár igazgatója, Horváth Sándor Domonkos azt emelte ki, hogy nagy élmény volt számukra partnerként részt venni a programsorozatban.

„Kellenek az ilyen rendezvények, és kellenek az ilyen szakemberek, mint Kertész Tamás.

Bízunk benne, az együttműködésünk a jövőben is megmarad, hiszen rendkívül fontos terület a fogyatékossággal élők bevonása a kulturális és a sportéletbe egyaránt” – fogalmazott az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában