Női kosárlabda Euroliga

2023.02.23. 20:05

A Sopron Basket kellemetlen hazai vereséget szenvedett el

A Sopron Basket női kosárlabdacsapat némi meglepetésre hazai pályán kikapott francia ellenfelétől a női Euroliga csoportkörében.

kisalfold.hu

Határ Bernadett vesztes mérkőzésen tért vissza a Sopronba.

Fotó: Márkus Boróka/Sopron Basket

Sopron Basket–Basket Landes (francia) 59–62 (17–17, 19–13, 16–17, 7–15)

Sopron, női Euroliga, B csoport, 12. forduló, 1200 néző. V.: Jovanic (bosnyák), Stan (román), Maciulis (litván).

Sopron: FEGYVERNEKY 11/3, Turner 8, Czukor, Brooks 13/6, Magbegor. Cs.: Böröndy 2, SZTANKOVICS 9, Kunek 7/6, Epoupa 5, Varga A. 4/3, Határ. Edző: Gáspár Dávid.

Landes: DUMERC 14/12,  FAUTHOUX 10/3, Chery, MAGARITY 16, GIL 8. Cs.: Paget 3/3, Djaldi-Tabdi 4, Turcinovic 2, Mann 2, Roumy 3/3. Edző: Julie Barennes.

A hosszú sérüléséből felépülő Határ és az új szerzemény, Epoupa is ott volt a melegítő hazai játékosok között. Fegyverneky a Sopronnak szerzett vezetést, ám erre Fauthoux triplájával felelt a Landes. Ez egy 7–2-es vendég rohamot A görcsösen kezdő címvédőt Brooks próbálta triplával megnyugtatni. A szakasz hajrájában a jól beszálló Sztankovics kosarával fordított a Sopron. Dumerc és Magarity visszavette a vezetést a Landes-nak. A negyed utolsó percében beállt Epoupa, büntetőivel és 17–17-tel zárult a nyitó etap. A második Magarity kosarával indult. Erre Brooks és Fegyverneky révén 5–0-val felelt a Sopron. Francia időkérés és tripla következett. A szakasz közepén előbb Kunek hármasa, majd Határ pályára lépése aratott  közönségsikert. A Landes Magarity és Fauthoux révén fordított. Fegyverneky a félidő hajrájában végén zsinórban dobott 7 pontjával hatpontos hazai vezetéssel fordultak a felek.

Gil két kosara és közel két perc elteltével Brooks szerezte a szünet utáni hazai pontokat szép tripla formájában. Sok volt a hiba, tartotta szűk előnyét a címvédő. A szakasz közepén Sztankovics vezérletével egy 11–2-vel tíz pont fölötti előnyre tett szert a Sopron. A szakasz végén a franciák 3 triplát dobtak, a Sopron Varga révén egyet, a záró szakasz ötpontos hazai előnyről indult – igen forró hangulatban. Határ ellen támadóhibát, Gáspár ellen pedig technikait ítéltek a játékvezetők. Magirity villanásaival két pontra feljöttek a vendégek. Volt labdájuk az egyenlítéshez, sőt, a fordíÍtáshoz, de nem éltek az eséllyel. Büntetőkkel ismét ellépett a Sopron, de Dumerc két extra triplával egy fordítást érő 8–0-ás Landes rohamot vezényelt. Varga keze nem remegett meg a büntetővonalon, egypontos Landes-előnyről kezdődött az utolsó 2 perc. Fauthoux is büntetett, majd az utolsó percben kihagyta büntetőit, ám a kapkodó Sopron sorra hibázta el helyzeteit és kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában