Ezüstérem Lengyelországból

2023.02.27. 11:06

A koroncói dzsúdós, Gyertyás Róza újabb lépést tett a párizsi olimpia felé

kisalfold.hu

Gyertyás Róza (balra) az ezüstéremmel.

Az U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza két héttel ezelőtt a szófiai European Openen szerezte meg az első érmét, egy bronzot. A koroncói Tutti JK dzsudósa Varsóban rátett egy lapáttal: egy lengyel és két kínai versenyző ellen három ippongyőzelemmel menetelt a fináléig, ahol a kínai Liu Jing-vej ellen is szerzett egy vazarit, de végül a riválisé lett az arany, a huszonegy esztendős Gyertyás Róza pedig a dobogó második fokára állhatott.

Vida András (66 kg, Győri AC) két megnyert mérkőzés után volt kénytelen búcsúzni, így helyezetlenül zárt.

Eredmények

Női 52 kg. 1. forduló: Gyertyás Róza erőnyerő. 2. forduló: Gyertyás Róza–Marta Kuras (lengyel) 10–0. Negyeddöntő: Gyertyás Róza–Csu Je-csing (kínai) 10–0. Elődöntő: Gyertyás Róza–Liu Pen (kínai) aranyponttal 10–0. Döntő: Gyertyás Róza–Liu Jing-vej (kínai) 0–10.

Férfi 66 kg. 1. forduló: Vida András–Adil Belkaid (marokkói) 10–0. 2. forduló: Vida András–Guram Dzavasvili (egyesült arab emirátusokbeli) aranyponttal, intéssel 10–0. 3. forduló: Vida András–Carlos Sotillo Gomez (spanyol) 0–10. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában