Megyei foci

2023.01.19. 10:57

Veretlenül hozta a szezont a Hotel Lajta Park focicsapata

Kocsis-Katona Imre

A csoportjában őszi bajnok Hotel Lajta Park ugyan ­sorozatban nyeri a bajnoki címeket a megyei bajnokság harmadik osztályában – az elmúlt évtizedben már öt alkalommal végzett az első helyen –, de mindig maradt a harmadosztályban. Egy baráti társaságról lévén szó, az utánpótlás-nevelés nem tartozik az elsődleges feladataik közé, így a versenykiírás követelményeinek sem felel meg ahhoz, hogy a csapat magasabb osztályba lépjen.Mindezek ellenére a csapat idén – tízéves fennállását is ünnepelve – szeretne ismét jó eredményt elérni. 

„Bár az előző bajnokság nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük, ebben az idényben a jubileum jegyében is szerettünk volna egy jó eredményt elérni – mondta Horváth Antal elnök. – Természetesen az elmúlt tíz évben mi sem lettünk fiatalabbak, így szükségesnek láttuk néhány új – főleg fiatalabb – játékos leigazolását. Az elmúlt időszakban sérülésekkel küszködő csatárunk, Hegyi Győző helyére Horváth Rajmundot sikerült átigazolnunk a Máriakálnok első csapatától. A középpályára Kireth Máté érkezett, és a védelembe Bejczi Dániel csatlakozott hozzánk. A csapat edzője a kezdetek óta Horváth Zsolt, és idén visszatért térdműtétje után védelmünk oszlopos tagja, Benkovich Zsolt is. A bajnokság jól kezdődött a várbalogi győzelmünkkel, ahol minden csapatnak nehéz dolga van akár még a pontszerzéssel is.” 

Ez a győzelem megadta az alaplendületet az őszre. 

„Amely az ellenfelek pontvesztéseivel egyébként igen kedvezően alakult a számunkra. Csapatunk a kezdetektől fogva mindig egy baráti társaság volt, ami a fociszeretetre épült. Úgy érzem, együtt van a társaság, s ez nemcsak a pályán kívül, hanem a játéktéren is mutatkozik. Heti egy alkalommal mindig focizunk egymás közt a holt szezonban is. Tavasszal az első hely megtartása, a hatodik bajnoki cím bezsebelése a cél” – tette hozzá Horváth Antal. 

Ehhez a célhoz ősszel meg is teremtették az alapot, hiszen a veretlenül lejátszott szezonban 13 mérkőzésen a 48 rúgott gól mellett mindössze 9 gólt kapott és hét mérkőzésen érintetlen maradt a csapat hálója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában