Amatőr futball

2023.01.12. 09:56

Tapasztalt edző a SFAC élén

A holt szezonban edzőváltás történt a SFAC megyei I. osztályú csapatánál. Katona Sándor helyett a jövőben Ágoston Zsolt (55) irányítja a szakmai munkát.

Páder Vilmos

Ágoston Zsolt a rajtra ütőképes soproni csapatot vár. Fotó: P. V.

Az új tréner korábban, az egyesület újjáalakulásakor már bizonyított, munkájával döntő érdemeket szerzett, legutóbb a kapuvári utánpótlásnál dolgozott.

„Nehéz időszakon vagyok túl, nem volt könnyű a kapuvári fiataloktól búcsúzni. Nagyon megkedveltük egymást, családias volt a légkör, de a sok utazás fárasztó volt. Külön köszönöm az U19-es korosztály játékosainak és a felnőttcsapat vezetőedzőjének, hogy gyakran voltak ott az edzéseinken – kezdte Ágoston Zsolt. – Jól ismerem a SFAC játékoskeretét, többükkel dolgoztam már együtt. Kétéves szerződésben állapodtunk meg, hosszú távban gondolkodunk, egy meghatározó megyei I. osztályú együttes kialakítása a cél. Ebben a félévben már építjük a következő szezon csapatát. A keret nagy része marad, de néhány poszton »vérfrissítés« szükséges, hogy élénküljön a versenyszellem.” 

A szokásosnál korábban, január 9-én kezdte meg a csapat a felkészülést. 

„Felkészülésünk a szokásosnál hosszabb lesz – tíz hét, heti öt edzés –, mivel a téli munka az egész évi teljesítményünket befolyásolja. Jó erőfelmérés lesz, hogy több NB-s csapattal is játszunk. A rajtra egy ütőképes, erőnlétben az elvárásoknak megfelelő együttest szeretnék látni” – tette hozzá Ágoston Zsolt. 

A szakmai stáb összetétele is változik. Az erőnléti edző Nyikos Tivadar lesz, akinek szakmai maximalitása közismert. A technikai vezetői feladatokat Tóth-Szalai Adrienn látja el, míg a kapusokat Markó Zsolt edzi. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában