Jobbak összevetésben

2023.01.22. 16:59

Női kosárlabda NB I – Vereséget szenvedett a rangadón az UNI Győr

Végig kiélezett csatában végül hétpontos vereséget szenvedett a DVTK otthonában a SERCO UNI Győr, de mivel otthon kilenccel verte ősszel a miskolciakat, így az egymás elleni összevetésben esetleges pontazonosság esetén a győriek lesznek a jobbak.

Szabó Gábor

Ruff-Nagy Dóra (zöldben) a végén fontos duplát szerzett.

Fotó: Koncz Marton

DVTK–SERCO-UNI Győr 94–87 (31–26, 18–18, 20–22, 25–21)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 1100 néző. V.: Tóth C., Nagy V., Györfy.

DVTK: GUIRANTES 23/12, Aho N. 7, Aho T. 3/3, GARBIN 10/6, GREEN 16. Cs.: Bacsó 5/3, KÁNYÁSI 14/3, Oláh, Grigalauskyte, BERNÁTH 8/3, Kiss A. 8. Edző: Völgyi Péter.

UNI Győr: ELLENBERG 30/21, Dombai 10/3, Dubei 10/6, OROSZOVÁ 12/3, MOMPREMIER 12. Cs.: Bach 1, Török Á., Williams 6, Ruff-Nagy D. 6, Weninger. Edző: Cziczás László.

Kiegyenlített első percek után a DVTK tudott előbb meglépni, ám 19–12-nél egy 9–0-ás rohammal fordított az UNI Győr. A pontgazdag negyed végén azonban a miskolciak kiépítettek egy ötpontos előnyt (31–26). A második tíz percben tíz pont fölé nőtt a különbség (39–28). Állandósult a 8–10 pontos differencia. A félidő hajrájában Dubei triplájával hét, Williams duplájával öt pontra zárkóztak a vendégek, így 49–44-es diósgyőri vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A második félidőben 55–55-nél utolérték a hazaiakat a zöld-fehérek, innentől kosárra kosár volt a válasz, fej fej mellett haladt a két csapat. Két perccel a negyed vége előtt Ellenberg triplájával hosszú idő után újra vezetett a győri gárda, de Guirantes is hármassal felelt (64–64). Egy 5–0-val ellépett a DVTK, a zárószakasz pedig 69–66-ról kezdődött. Ebben szinte végig a miskolciak voltak lépéselőnyben, többször felcsillant a remény győri oldalon a felzárkózásra, a fordításra, ám ez nem jött össze. A végén leginkább arra kellett figyelniük a vendégeknek, hogy 9 pontnál kisebb különbségű legyen a vereségük, hiszen ősszel hazai pályán ennyivel nyertek Dombaiék. Ez Ruff-Nagy Dóra dudaszós duplájának köszönhetően össze is jött, így bár vereséget szenvedett a SERCO UNI Győr, a két csapat egymás elleni összevetésében jelenleg ők állnak jobban.

Cziczás László: – Felemás érzéseim vannak, mert ugyan kikaptunk, de nem játszottunk rosszul. Látszott, hogy nem vagyunk messze egy komoly euroligás csapattól. Ráadásul sikerült kilenc ponton belül maradnunk, ami az egymás elleni összevetés szempontjából még jó lehet az alapszakasz végén. Mindkét együttesben voltak extra teljesítmények, a magyar játékosok között is. Az is jó volt, hogy az országos tévé közvetítette ezt a meccset, mert jó reklámja volt a női kosárlabdázásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában