A legvégén dőlt el

2023.01.21. 07:55

Női kézilabda BL - Metz - Győri Audi ETO 29-28

A francia Metz otthonában egyetlen góllal kikapott az Audi ETO.

kisalfold.hu

Forrás: MetzHandball / Facebook

Metz-Győri Audi ETO 29-28 (13-13)

 Győri Audi ETO KC 29-28-ra kikapott szombaton a francia Metz HB otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, B csoport:
Metz HB (francia)-Győri Audi ETO KC 29-28 (13-13)
   lövések/gólok: 51/29, illetve 48/28
   gólok hétméteresből: 5/5, illetve 3/3
   kiállítások: 4, illetve 0 perc

Az Audi ETO keretéből Kari Brattset, Veronica Kristiansen és Rü Unhi hiányzott.

Nagy lendülettel kezdtek a franciák, többször is hibázásra kényszerítették ellenfelüket, akik a 17. percben, 8-4-es hátrányban kértek először időt. Az ETO hét percen keresztül nem talált be, és a 19. percig csak Ana Gros volt eredményes az ötszörös BL-győztesnél. A Metz 9-4-es vezetése után 7-2-es sorozatot produkált az egyre összeszedettebben kézilabdázó vendégcsapat, amely kilenc perc alatt egyenlített, és a szünetben is döntetlen volt az állás.
A második félidő elején egy 4-0-s sorozattal megint ellépett a Metz, amely ismét kihasználta ellenfele hibáit, de ezúttal sokkal gyorsabban tudtak reagálni a győriek, és egy 4-1-es széria végén 20-20 volt az állás. A folytatásban is hullámzó volt a játék és az eredmény alakulása, előbb a Metz lőtt egymás után hármat, majd a Győr. Száz másodperccel a vége előtt a házigazdák büntetőből egyenlítettek, majd Győri-Lukács Viktória is betalált. A Metz ismét kapott egy hétméterest, melyet értékesített, ezután a magyar csapat a győzelemért támadott, ám Stine Oftedal eladta a labdát, így Chloe Valentini két másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt a franciáknak.
Az Audi ETO-nál Ana Gros tíz, Győri-Lukács Viktória és Stine Oftedal öt-öt gólt lőtt, Sandra Toft 16 védéssel zárt. A hazaiaknál Bruna de Paula - aki nyártól a Győr játékosa lesz - és Kristina Jörgensen hat-hat alkalommal talált be, Hatadou Sako pedig 11 védést mutatott be.

A két csapat 11. egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett harmadszor győzött a Metz.
A kilenc győzelemmel és három vereséggel álló győriek legközelebb február 5-én a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonában lépnek pályára a BL csoportkörében - írja az MTI.

Percről percre    

60. perc: Győri-Lukács góljával indul az utolsó perc. 27-28. Hetest dobhat megint a hazai csapat. Megint Jörgensen dobja, Solberg áll a kapuba. Ezt is bedobja. 28-28. Labdát veszít az ETO, két másodperccel a vége előtt pedig Valentini értékesíti a ziccerét. 29-28. Ez a vége. Köszönjük a figyelmüket!

59. perc: Dadog a labda a francia csapatnál. Hétméterest lőhet a Metz. Jörgensen büntetőjét nem tudja védeni Toft. 27-27. Martín 66 másodperccel a vége előtt időt kér

58. perc: Gros lövését védi Sako. 

57. perc: Gros tizedik góljával vezet az ETO! 26-27. Hazai időkérés jön, amikor három és fél perc van még a meccsből. Horacek passza pontatlan.

56. perc: Nze Minko labdát szerez, aztán gólt dob. 26-26. Toft védi Burgaard sáncolt lövését.

55. perc: Sakót segíti ki a kapufa Gros lövésénél. 

54. perc: Gros szerez villámgyors gólt. 25-25. Horacek lövését védi Toft, de a labda marad a hazaiaknál. Valentini eredményes. 26-25.

53. perc: Jó a sánc, Győri-Lukács egyenlít. 24-24. Bouktitig eljut a bejátszás. 25-24.

52. perc: Gros távoli lövése ellen tehetetlen a kapus. 24-23

51. perc: Haugsted játssza be a labdát a beálló poszton álló Oftedalnak. Stine itt is megállja a helyét. 24-22. Burgaard lövését védi Toft.

50. perc: Fodort mintha megint szabálytalanul akadályozták volna... De a szerb bírók szerint nem így történt. Burgaard lövése nem talál kaput.

49. perc: Oftedal szépít. 23-21. Horacek távolról. 24-21.

48. perc: Megint labdát veszít az ETO. Bont góljával megint három gólra nő a különbség. 23-20

47. perc: Hansen hibázik, Valentini gólt dob. 22-20.

46. perc: Hansen lövése után Fodor szedi össze a kipattanót, és egyenlít. 20-20. Francia időkérés. Burgaard talál a kapuba. 21-20

44. perc: Haugsted sánca jókor jön. Horacek ezúttal sem talál kaput. 

43. perc: Hansen lövése pontatlan. De Paula labdát veszít, Győri-Lukács meg sem áll a kapuig. 20-19

42. perc: Nze Minko talál helyet. 19-18. De Paula a hatodik gólját lövi. 20-18

41. perc: Belemenés Horeceknél. 

40. perc: Bouktit eredményes beállóból. 19-16. Oftedal szerez gólt, szinte helyzet nélkül. 19-17

39. perc: Horacek most betalál. 18-15. Martín időt kér válaszul. Blohm hetest harcol ki. Depuiset áll a kapuba, Grost ez nem zavarja meg, hogy értékesítse a büntetőt. 18-16.

38. perc: Gros kezéből kiperdül a labda. 

37. perc: Nze Minko lövése nem jó. Horacek sem talál kaput. Lefordulásból szerez gólt De Paula. 17-15

36. perc: Oftedal kerül padlóra lövés közben, a szerb játékvezetők ezúttal sem láttak szabálytalanságot. Hetest dobhat a Metz. Solberg áll a kapuba, de nem tudja védeni Jörgensen lövését. 16-15.

35. perc: Megint hiba csúszik a győri támadásba. Horacek lő, Toft véd.

34. perc: De Paula egyenlít talpról, nyolc méterről. 15-15. Blohm lövését védi a kapus, de talán elmaradt a sípszó. Toftot találja orrba Kanor: két percre kiáll a hazai játékos. 

33. perc: Horacek nem talál kaput. Fodor lövése elmegy a kapu mellett. 

32. perc: Hazai büntető: Jörgensen belövi. 14-14. Győri-Lukácsra jön ki a figura. 14-15.

31. perc: Kezdődik a második félidő. Burgaard eladja a labdát, Oftedal szerez gólt a lefordulás után. 13-14.

 

30. perc: Blohm egyenlít. 13-13. De Paula kísérletét védi Toft. Vége az első félidőnek, szünet következik.

29. perc: Szerencsés gól De Paulától: már majdnem megvolt a labda a győrieknek. 13-12

28. perc: Horacek révén megint vezet a hazai csapat. 12-11. Oftedal majdnem ugyanolyan góllal egyenlít: védővel a nyakán talál a kapuba. 12-12.

27. perc: Sako védi Hansen lövését, nem jön össze egyelőre az egyenlítés. Horacek nem talál kaput. Nze Minko a kapus lábai között pattintja a labdát a kapuba. 11-11.

26. perc: Valentini lövése Toftról megy kapu mellé. 

25. perc: Horacek betalál, Nze Minko válaszol. 11-10

24. perc: Toft védi De Paula lövését. Gros góljával zárkózik tovább az ETO. 10-8. Fodor szerez labdát. Gros nem áll le, már hat gólnál jár. 10-9.

23. perc: Hazai időkérés.

22. perc: Passzívig támad a győri csapat. Gros trafálja el a kapufát egy távoli lövésből. 

21. perc: Bont eredményes ismét a jobb szélről. 10-6. Blohm tud befordulni. 10-7. Nze Minko labdát szerez a hazai középkezdés után.

20. perc: Bouktit lövését védi Sako. Győri-Lukácsnak is megvan az első gólja. 9-6

19. perc: Távoli gól Burgaardtól. 9-4. Ziccert hárít Toft, a túloldalon Oftedal lövése kijön a kapusról, a kipattanót Blohm lövi a kapuba. 9-5.

18. perc: Sako megint hárítani tud, Gros lövését védi. 

17. perc: Sako védi Blohm ziccerét, aztán rosszul indít. Martín időt kér. Hansen jön balátlövőbe, feladja a hét a hat elleni támadást az ETO. 

16. perc: Bont lövését védi Toft. 

15. perc: Blohm kezéből kiperdül a labda, Jörgensen talál az üres győri kapuba. 8-4. Győri-Lukácsnak sem jön össze a szélsőgól, kapu fölé megy a lövése.

14. perc: Hét a hat ellen az ETO. Schatzl lövése sem ér gólt, szélről eddig hiába próbálkozik a győri csapat. Bouktit betalál a túloldalon. 7-4.

13. perc: De Paula talál ismét a kapuba. 6-4

12. perc: Passzívból talál a kapuba De Paula. 5-3. Gros lövi a negyedik győri gólt is. 5-4

11. perc: Megint jó a győri védekezés. 

10. perc: Horacek szabálytalansága hétméterest ér, és két perces kiállítást. Gros bedobja ezt is. 4-3.

9. perc: Toft védi Bouktit lövését. Faluvégi kísérletét Sake hárítja. Gyors gól a túloldalon Bonttól. 4-2

8. perc: Broch szabálytalankodik, így hiába talál a kapuba Oftedal. Jörgensent blokkolja remekül Nze Minko. 

7. perc: Gros lövését védi Sako. Lerohanásból eredményes Valentini. 3-2.  

6. perc: Bont az első hazai gól szerzője. 1-2. Faluvégi lövését védi Sako. Jorgensen ejti a kapuba a labdát büntetőből. 2-2.

5. perc: Nem jut el Oftedal bejátszása Brochig.  

4. perc: Keményen védekezik az ETO. Toft védi De Paula lövését. 

3. perc: Gros növeli a győri előnyt. 0-2

2. perc: Jörgensen lövése pontatlan.

1. perc: Zöldben az ETO, sárgában a Metz. Totft kezd a győri kapuban, a két szélen Faluvégi és Schatzl, a két átlövő Nze Minko és Gros, középen Oftedal és Broch. A meccset a győriek kezdik. Az Oftedal által kiharcolt hetest Gros értékesíti. 0-1

Előzetes - A csoport első helye a tét Metzben

A női Bajnokok Ligája 12. fordulójában az Audi-ETO szombaton 18 órakor a francia Metz otthonában lép pályára. A zöld-fehérek ősszel hazai pályán négy góllal, 28–24-re kikaptak riválisuktól, így Ambros Martín tanítványai szeretnének visszavágni az akkori fiaskóért. Amennyiben ez sikerül, a győzelemmel átvehetné az Audi-ETO a tabellán az első helyet a franciáktól.

Ambros Martín csapata legutóbb a horvát Lokomotiva Zagreb vendégeként győzött 27–16-ra, és egy ilyen könnyedebb sikerre nagy szükségük volt a zöld-fehéreknek. Ráadásul most hét közben nem volt bajnoki meccse a csapatnak, így kizárólag erre a hatvan percre tudott készülni. A csapat balszélsője, Schatzl Nadine mindenképpen pozitívan várja a találkozót: „Örültünk nagyon a tíz gól fölötti sikernek, mert bár időnként még mindig döcögött a játékunk, a magabiztos siker nem forgott veszélyben, kellett már a lelkünknek egy ilyen győzelem. A Metz ellen nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a franciák Győrben is győzni tudtak, de azóta mi sokat fejlődtünk, és mindenképpen szeretnénk revansot venni. Már csak azért is nagy szükségünk lenne a két pontra, mert mindenképpen az első két hely valamelyikén szeretnénk végezni a csoportban, sőt, igazából az élen akarunk zárni. Az biztos, hogy kulcskérdés lesz a védekezés, a visszafutás, nem szabad hagyni, hogy a Metz könnyű gólokat lőjön. Lábbal le kell őket követni, sokat kell segíteni egymásnak, csak így lehetünk eredményesek. Az, hogy nem volt hét közben meccs, jó és rossz is lehet. Nyilván egy kicsit kellett egy ilyen hét, amikor csak egy meccsre, az egyik legfontosabbra kellett készülni, viszont a lendületet is megtörheti kicsit. Persze utóbbira nem is szeretnénk gondolni. Bízom benne, sokan elkísérnek majd bennünket Franciaországba is, szurkolóink támogatása mindig sokat jelent számunkra, a legtöbbször pluszembert jelentenek a pályán.”

A csoport állása: 1. Metz 19 pont, 2. Audi-ETO 18, 3. Esbjerg (dán) 16, 4. Rapid Bucuresti (román) 16, 5. Buducnost (montenegrói) 9, 6. Storhamar (norvég) 6, 7. Kastamonu (török) 3, 8. Lokomotiva Zagreb (horvát) 1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában