Jegyzet

2023.01.06. 13:31

Győri szemmel - a lassan egy éves ETO-DAC házasságról

Papp Győző

Fotó: Oravecz Istvan

Az ETO-szurkolóknak már nem sokat kell várniuk, hogy egy számukra sorsfordító évfordulóhoz érkezzenek, februárban lesz ugyanis egy éve, hogy a győri városházán nagy felhajtás keretében bejelentették: a dunaszerdahelyi Világi Oszkár vásárolta meg a napjainkban 119 éves győri klubot.

A vakuk és a kamerák kereszttüzében sokan érezték úgy, hogy szerepelniük kell, hátha valóban egy sikertörténet elindulásánál bábáskodhatnak. Nos, az elmúlt egy esztendő azt mutatja, a győriek szemszögéből nézve sikerről egyelőre nem lehet beszélni. Gondolom, elsősorban a tanácsadók javaslatára mindenki hallgat is: sehol egy összevont szemöldök, sehol egy kritikus hang. Pedig lenne mit szóvá tenni.

Tavasszal megindult az álmodozás az ETO felvirágoztatásáról: az Audi visszatéréséről, a Mol és más nagy cégek győri szerepvállalásáról. Helyette maradt a keserű valóság. 

Győr tradicionális klubja, úgy tűnik, „egy DAC” alárendeltje lett, és most olyan messzire van az év elején beígért NB I-től, mint Kukkoniától a napsütötte Kalifornia. Egy év alatt kevés érdemleges lépés történt a zöld-fehéreknél, erre vonatkozóan leginkább csak olyan megfoghatatlan és számonkérhetetlen magyarázkodásokat kaptak a szurkolók, mint fejlesztés, építkezés, integrálás, türelem. A tettek tükrében a deklarált dunaszerdahelyi szándékot már nehéz komolyan venni.

Nemrégiben a DAC honlapján nyilatkozott Jan Van Daele sportigazgató – aki Győrben ügyvezető –, miszerint a csallóközi egylet az ETO megvásárlásával egy klubhálózat része lett. A szép szavak mögött az elmondottak alapján sajnos ez nagyjából úgy néz ki, hogy a modell csúcsán a DAC áll, alatta a szlovák másodosztályban a Somorja, a magyarban pedig az ETO kvázi farmcsapatként működik. A DAC javára. 

Győri szemmel szerintem ez elfogadhatatlan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában