Díjeső

2023.01.23. 20:45

Győr legeredményesebb sportolóit köszöntötték - fotók a díjátadóról

A Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány és Győr önkormányzata huszonnyolcadik alkalommal köszöntötte az elmúlt év legkiválóbb győri sportolóit, edzőit, sportvezetőit. A Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében, az egykori zsinagóga épületében rendezett színvonalas gálán tíz sportág legeredményesebb versenyzői léptek a pódiumra.

kisalfold.hu

Pálfalvi Gábor győri rádiós szerkesztő lassan három évtizede indította útjára a Győr legeredményesebb sportolói és szakvezetői tiszteletére szervezett gálát. „Az év sportolója Győrött” díjkiosztó ünnepséget 1998-tól a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány égisze alatt rendezték meg, húsz év elteltével a sportrendezvény mellé állt Győr önkormányzata.

Fotók a díjátadóról

Az alapítvány kuratóriu­mainak szavazatai alapján Győr sportcsillagainak tavaly elért eredményeit ezúttal is hat kategóriában díjazták. Természetesen az év felfedezettjei és edzői is átvehették a megérdemelt elismeréseket. Az est fénypontja ezúttal is a Győr Sportjáért Életműdíj átadása volt, amelyet huszonnegyedik alkalommal ítéltek oda a kurátorok.

Sportsikerekből bőségesen kijutott a tavalyi esztendőben, így nem volt könnyű dolguk a döntnököknek, volt például olyan kategória, ahol a második helyen holtversenyt hirdettek.

Az est sztárvendége a Győri Ütőegyüttes volt.

A díjazottak

Nők: 1. Jakabos Zsuzsanna (úszás, Győri Úszó SE), 2. Sass Edit (teke, Ipartechnika SE), 3. Czéllai-Vörös Zsófia (kajak, Graboplast Vízisport SE).

Férfiak: 1. Kopasz Bálint (kajak, Graboplast Vízisport SE), 2. Mészáros Krisztofer (torna, GYAC) és Szabó Szebasztián (úszás, Győri Úszó SE), 3. Szabó Bence (evezés, GYAC).

Csapatok: 1. Audi-ETO, női kézilabda, 2. ETO FC Győr, női labdarúgás, 3. UNI Győr-SZESE, női kosárlabda.

Egyéni sportágak csapatversenye: 1. Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia kajakpáros (Graboplast Vízisport SE), 2. Ipartechnika SE Győr tekecsapata, 3. Somogyi Electronic-GYAC, férfi teniszcsapata.

Az év felfedezettje, lány: 1. Rédecsi Polett (kézilabda, Audi-ETO).

Fiú: 1. Molnár Botond (torna, GYAC).

Edzők: 1. Demeter Irén (kajak, Graboplast Vízisport SE), 2. Alföldi Zoltán (evezés, GYAC), 3. Szűcs Róbert (torna, GYAC).

Győr Sportjáért Életműdíj: Pirk János (súlyemelés).

Az alapítvány különdíjában részesült Ihász Veronika (darts, Győri DC) és Szvitacs Alexandra (paraasztalitenisz, GYAC), míg a Magyar Sportújságírók Szövetsége által tavaly felajánlott különdíjat Görbicz Anita, az Audi-ETO KC elnöke most vette át, mivel tavaly betegség miatt hiányzott az ünnepségről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában