Bajnoki

2023.01.28. 20:26

Férfi kosárlabda NB I - Kikapott a Sopron KC

Öt pontos soproni vereség idegenben.

kisalfold.hu

OSE Lions - Sopron KC 82-77 (20-23, 22-15, 22-18, 18-21)
Oroszlány, férfi NB I, 900 néző. V.: Praksch, Tóth C., Nyilas.

OSE: Illés 2, Szabadfi 5/3, BARNJAK 20/12, KRESTENIN 9, CALLOWAX 20/12. Cs.: HENRY 12, Ruják 6/3, Mucza 6/3, Carev 2. Edző: Simon Petrov.

SKC:Joseph 10/3, JONES 23/6, VALERIO-BODON 15/6, Barnett 11, Molnár M. 4. Cs.DURHAM 10, Shime, Sitku 2, Takács. Edző: Kosztasz Flevarakisz.

Joseph és Molnár kosaraival indított az SKC, majd Jones és Barnett kosaraival, ha szűken is, de a Barnjak-Szabadfi-Henry trió vezette OSE "előtt" járt. A negyed hajrájában Henyry 2+1-es akciójával fordítottak a hazaiak, ám a szakasz Valerio-Bodon villanásaival és 3 pontos soproni vezetéssel zárult. A második elején Sitku növelte a vendég előnyt, ám erre 8-0-lal felelve fordított az ekkor Mucza és Barnjak vezette hazai gárda. Nagyon "sült" a hazai játékosok keze, triplákkal a félidő hajrájában 8 ponttal elléptek, ám szünetre Jones, majd Joseph egy-egy ügyes, betörésből szerzett kosarával megfelezve ezt a hátrányt, 4-re följött az SKC. A második félidőt Barnett triplájával és Jones duplájával, azaz egy fordítást érő 5-0-lal kezdte az SKC. Ezt követően váltva estek a kosarak és váltott vezetéssel haladtak a felek. A szakasz közepén a soproniak eladott labdáit büntetve Calloway vezérletével egy 6-0-lal ellépett az OSE. Jones egy hazai fault és technikai után 3-ból 2 jó büntetőjével és Joseph triplájával 1-re visszajöttek a vendégek, de amikor fordíthattak volna, Shine kihagyta a büntetőket. A negyed végén újra Calloway villogott, az SKC pedig kapkodott, 8 pontos hazai vezetésről indult a záró szakasz. Ez Jones technikaijával kezdődött, amely után 10 pont fölé nőtt a különbség. Valerio-Bodon villanásaival a szakasz közepén 5 pontra feljött a Sopron, de utána támadásban újra jött a kapkodás soproni részről,. a hazaiak pedig Calloway és Ruják hármasával ismét 10 fölé növelték előnyüket. Soproni időkérés után egy Jones vezette 11-3-mal 2 perccel a befejezés előtt 2-re csökkentette hátrányát az SKC, de Calloway 1 perccel a befejezés előtt dobott triplája megpecsételte a soproniak sorsát.

Kosztasz Flevarakisz: - Mostanában sok kisebb és nagyobb sérüléssel küszködtünk, ami miatt nem tudtunk megfelelően edzeni. A triplákat huszonhét, a büntetőt ötvenhat százalékkal dobtuk, ez utóbbinál még kétpontosban is jobban nézünk ki.Több gyors indításnál a kosár plusz fault vagy csak dupla helyett még a labdát sem sikerült megtartani. Sok ilyen hibánk volt, kilépünk a vonalra és egyebek: Nagy meccset nem lehet nyerni ilyen hibákkal és ilyen dobószázalékkal nem lehet nagy meccset nyerni.Tudunk ennél sokkal jobban is játszani, biztos, hogy ott leszünk a rájátszásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában