NB II

2023.01.17. 13:17

Az ETO paraguayi játékosának dédszülei voltak magyarok

Ahogy arról beszámoltunk, magyar kötődésű, paraguayi játékost igazolt nemrég az ETO. Nemrég kiderült, a 22 éves Nicolás Morínigo dédszülei éltek korábban Budapesten.

„Édesanyámtól tudtam meg, hogy magyar gyökereim vannak, ezután sokat olvastam és tájékozódtam Magyarországról, így külön öröm, hogy itt lehetek     – nyilatkozta az nso-nak Nicolás Morínigo.  – Néhány szót és kifejezést már ismerek magyarul, például azt, hogy szia, vagy azt, hogy jó napot, de igyekszem még többet elsajátítani a nyelvből.” 

A futballista először jár Magyarországon, de úgy érzi, a beilleszkedéssel nem lesz gond. 

„Nagy izgalommal érkeztem meg az ETO-hoz. Jók az első benyomások. Szerencsére a csapattársak és a stábtagok is nagyon segítőkészek.” 
Morínigo a zöld-fehérek hétvégi, Komarno elleni felkészülési mérkőzésén mutatkozott be új együttesében. Az ETO a héten egy felkészülési találkozót játszik. A Rába-partiak szombaton 13 órakor Győrben a Zsolnával mérik össze erejüket. 

Ami a többi NB II-es csapatunkat illeti, a Credobus Mosonmagyaróvár szerdán 11 órakor a Komarnót fogadja, majd szombaton 11 órakor Somorján vendégszerepel. A Gyirmót szombaton 14 órakor a Vasas otthonában játszik kétszer hatvanperces felkészülési találkozót. 

Hír a kék-sárgákkal kapcsolatban, hogy a 18 éves szélső támadó poszton bevethető Kicsun Jevhenyijt fél évre kölcsönbe vette a Gyirmót a Puskás Akadémiától. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában