Női foci

2023.01.31. 13:33

ETO - A legjobb karibi szélső lehet a győriek játékosa

Az ETO-t erősítő Tiffany Cameron a szélsők között lehet a régió legjobbja.

kisalfold.hu

Rangos jelölést kapott a győriek szélsője. Fotó: eto.hu

Két Magyarországon, a Simple Női Ligában játszó játékos is jelölést kapott a CONCACAF-zónába tartozó karibi térség legjobbjait megkoronázó ankéton – adta hírül a nőifutball.com. 

Marlo Sweatman a Haladás Viktória játékosa a támadó középpályások, míg Tiffany Cameron (ETO FC Győr) pedig a szélsők között lehet a régió legjobbja.

A kanadai születésű, ám jamaicai származású válogatott Cameron még 2020-ban a norvég Stabaektől igazolt a Ferencvároshoz. A fővárosi zöld-fehérekkel bajnoki címet és kupagyőzelmet abszolvált a 2020/2021-es idényben, ráadásul a 17 mérkőzésen szerzett 5 gólja mellé kiegyensúlyozott, magabiztos játékot produkált. A győriek újjáépülő csapatának azonban nem tudott nemet mondani és a bajnokság végeztével két évre leszerződött az ETO-hoz. Első évében régi önmagát idézve 13 alkalommal volt eredményes és fontos szerepet vállalt az ezüstérem megszerzésében, majd a csapat első kupasikerében.

A tavaszi szezonra készülő győri csapat időközben lejátszotta második felkészülési mérkőzését  is. 

A hölgyek a cseh élvonal harmadik helyezettjét, a BL-induló, 1. FC Slovacko csapatát fogadták, s gól nélküli első félidőt követően 1–1-es döntetlent értek el.
A vezetést szinte a fordulás után a cseh együttes szerezte meg, majd több győri lehetőség után a 84. percben Kocsán  Petra révén egyenlített az ETO. 

A Rába-partiak nemrég igazolt támadója az első felkészülési mérkőzésen triplával debütált a MOL Fehérvár ellen, tehát úgy fest, valóban gólerős csatárral sikerült  megerősíteni keretüket a bajnoki ezüstérmes és kupagyőztes  győrieknek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában