Labdarúgás

2022.12.22. 09:52

Az NB II-es utánpótlás-válogatott, Tuboly Máté kapta az idei Fehér Miklós-díjat az ETO-karácsonyon

Papp Győző

Tuboly Máté akcióban az MTK ellen. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

Többéves hagyomány az ETO-nál, hogy díjat kap a klub adott évben legtöbbet fejlődött utánpótláskorú játékosa. Fehér Miklós 2004-es tragikus halála után nevezték el a díjat az egykori kiváló saját nevelésű támadóról. 

A jövőre 119 éves klubban az elmúlt években átvehette például a serleget Dudás Ádám, Kalmár Zsolt, Kovács Krisztián, Szánthó Regő, Onódi Ákos, Farkas Zoltán és Kalmár Olivér. Tavaly Vitális Milán bizonyult a legjobbnak. 

„A Fehér Miklós-díj számomra az egyik legmegtisztelőbb elismerés, amit a pályafutásom során kaptam. Miki igazi példakép, fantasztikus futballista volt. Megható, különleges élmény volt, amikor tizenhét évesen a róla elnevezett díjat átadták nekem” – mondta ko­­rábban a Kisalföldnek Du­dás Ádám. 

Az idei ETO-karácsonyon a korosztályok legjobbjai mellett az NB II-es csapat utánpótlás-válogatott futballistája, Tuboly Máté kapta meg a rangos elismerést. 

„Köszönöm az ETO-nak, hogy ezzel a díjjal engem illetett. Úgy gondolom, hogy ezt a díjat megkapni büszkeség, és büszke is vagyok magamra. Az U17-es korosztályban érkeztem ide még három évvel ezelőtt, és onnan lépcsőfokonként léptem előre. Úgy gondolom, ez egy óriási lépés a karrieremben, és keményen fogok dolgozni továbbra is, hogy méltó legyek erre a díjra. Hálásan köszönöm az ETO-nak, hogy részese lehetek a mindennapjainak és hogy az NB II-es csapatot segíthetem napról napra” – nyilatkozta Tuboly Máté a klub honlapján. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában