Parasport

2022.12.01. 17:22

Több sportágat lehetett kipróbálni a győri OSP-ben

kisalfold.hu

A Győri Atlétikai Club és a város szervezésében mintegy 300 sportolóval és 100 segítővel parasportnapot rendeztek a győri Olimpiai Sportparkban. A klubnak több sportágban is vannak már fogyatékossággal élő versenyzői, és tervben van, hogy a jövőben bővíti sportági palettáját, az új lehetőségekről pedig egy különleges nyílt napon tájékozódhattak az érdeklődők.

A résztvevők kipróbálhatták a csörgőlabdát, a bocsát, a kerekesszékes dartsot, a látássérültek pingpongját, az ergométert és egy új, a győriek által kitalált játékot, a kerekesszékes lézerharcot, melyhez az e-sport adta az ötletet és az alapokat.

„Nagyon fontos az első parasportág-választó nap Győr életében. Arról szól, hogy élnek köztünk olyan emberek, akiknek testi vagy szellemi fogyatékosságuk van. Aki egészséges, az nem is tudja elképzelni, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük nap mint nap” – mondta a megnyitón Dézsi Csaba András polgármester.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester rendkívül fontosnak tartja, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak a parasportokra.

„Kiemelten figyelünk a parasportolókra, a parasportnak van győri nagykövete is Patkás Tamás személyében, illetve a GYAC működtet ilyen szakosztályt. Szeretnénk, ha az emberek eljönnének azokra az eseményekre, amelyeken a fogyatékossággal élők, a nehézséggel küzdők is sportolhatnak” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Papp Oszkár, a GYAC elnöke elmondta: „Az volt a célunk, hogy megszólítsuk azokat az embereket, akik ugyan fogyatékossággal élnek, de sportolni vágynak. Olyan sportágakat választottunk, amelyeket tömegek űzhetnek. Ezekhez a sportágakhoz a legmodernebb felszereléseket tudjuk biztosítani” – fogalmazott Papp Oszkár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában