Úszás

2022.12.14. 12:07

Rövidpályás vb – Bronzérmes lett a győriek úszója Szabó Szebasztián

kisalfold.hu

Szabó Szebasztián, miután gyõzött a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokság férfi 50 méteres pillangóúszásának egyik elõfutamában.

Forrás: MTI archív

Fotó: Asanka Brendon Ratnayake

Szabó Szebasztián bronzérmet nyert 50 méter pillangón a melbourne-i rövidpályás világbajnokságon. A Győri Úszó SE 26 éves versenyzője, aki ebben a számban holtversenyben tartja a világrekordot (21.75) a brazil Nicholas Santosszal, a legjobb idővel került a fináléba, ahol ezúttal is fantasztikusan kapta el a rajtot.

A győriek kiválósága féltávnál 9.91 másodperccel még az első volt, de a hajrában a dél-amerikaiak legendája és a svájci Noé Ponti is megelőzte, utóbbi mindössze két századdal.

A 42 éves Santos – aki az előfutamban még csak a 14. volt – negyedszer nyerte meg a számot, ő már tavaly Abu-Dzabiban is minden idők legidősebb világbajnoka volt, utolsó versenyén mindössze három századdal maradt el a világcsúcstól.

Szabó a kilencedik magyar úszó, aki érmet nyert a rövidpályás világbajnokságok történetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában