Nyitott kapuk

2022.12.05. 20:01

Szeretnék visszahozni a sportosztály régi fényét a győri Mórában

Mint arról már beszámoltunk, a 2023/24-es tanévtől sportosztályt indít a győri Móra-iskola, és ebben együttműködik a Győri AC-vel. A jövőre ötvenéves oktatási intézményben komoly múltra tekint vissza a sport, számos olimpiai bajnok – elég csak Borkai Zsoltra vagy az idén januárban elhunyt Csollány Szilveszterre gondolni – koptatta az iskola padjait.

kisalfold.hu

„Jelenleg is van sportos osztályunk, minden évfolyamon három osztályt indítunk, az idegen nyelv és a digitális-vizuális kultúra mellett a harmadik terület a sport. Ráadásul valóban évtizedeken át ezzel azonosította mindenki az iskolát. Az elmúlt tizenöt-húsz évben azonban kicsit megváltozott a társadalmi helyzet, és bár most is nagy hangsúlyt kap a sport, ezt szeretnénk kicsit a régi idők mintájára újra fellendíteni. Ebben találkozott az elképzelésünk Papp Oszkárral, a Győri AC elnökével” – mondta korábban Fekete Szabolcs, a Győri SZC Móra Ferenc Általános Iskola igazgatója.

Az iskolában december 7-én tartanak nyílt napot, de már most sok az érdeklődő.

Fekete Szabolcs fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy bár sportosztályról van szó, természetesen a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Nem előjogokat adunk a diákoknak, hanem segítjük őket abban, hogy igazodva a napirendjükhöz, az esetleges edzőtáborokhoz, versenyekhez, támogassuk őket a tanulmányi előmenetelben is. Sokszor ugyanis már reggel edzésen vesznek részt ezek a gyerekek, majd végigcsinálják a napi hat-hét tanórát, utána megint edzenek, és még tanulniuk is kell másnapra. Nagy könnyebbséget jelenthet ezeknek a gyerekeknek, hogy egyéni és kiscsoportos tehetségfejlesztést vagy felzárkóztatást is biztosítunk számukra, és ebben sokat segítenek a tanárkollégák is, hiszen az elmúlt öt évben az egyik legnagyobb oktatási portál szerint a hozzáadott pedagógiai értéket tekintve a Móra volt a legjobb győri iskola a matematika és a szövegértés területén. Szóval az a sportos szülő, aki ide íratja be a gyerekét, nyugodt lehet a tanulmányi eredmények miatt is” – fogalmazott Fekete Szabolcs, aki hozzátette: természetesen tisztában vannak azzal, hogy első osztályos korban még nem minden gyerek tudja, igazán melyik sportág érdekli, de az egyéni sportokban, leginkább a tornában és az úszásban nem ritka, hogy már komoly edzéseken vesznek részt ennyi idősen is. A sportiskola ajtaja azonban mindenki előtt nyitva áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában