Kosárlabda

2022.12.04. 20:25

Női NB I – A Sopron-Győr rangadón magabiztosan nyert a címvédő

Szabó Gábor

Fegyverneky Zsófiáék gyakorlatilag az első negyedben eldöntötték a találkozót.

Fotó: Tóth Zsombor

Sopron Basket–SERCO UNI Győr 65–45 (26–11, 14–14, 13–12, 12–8)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Kapitány, Goda, Györfy.

Sopron Basket: Fegyverneky 10/3, BÖRÖNDY 7/3, Sitku, BROOKS 17/3, MAGBEGOR 13/3. Cs.: TURNER 11/3, Kunek 4/3, Erdélyiová, Varga A. 3/3, Sztankovics, Czukor. Edző: Gáspár Dávid.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 12, Dubei 9/3, Dombai 5/3, Török Á., Mompremier 4. Cs.: Williams 2, RUFF-NAGY D. 10, Bach 1, Oroszová 2, Weninger. Edző: Cziczás László.

Fotó: Tóth Zsombor

Fegyverneky triplájával kezdődött a pontgyártás a rangadón, amit egy duplával toldott meg a soproniak vezére. Dubeié volt az első győri kosár. Nem dobtak jól a vendégek, a soproniak ezt kihasználva kilenc ponttal elléptek (13–4). Indokolt volt Cziczás László időkérése. Ez sem sokat segített, leragadtak négy pontnál a győriek, miközben a hazaiak már 17-nél jártak. Dombai és Ruff-Nagy kosarát követően Gáspár Dávid is időt kért  (22–9). Tíz perc játék után 26–11 volt a hazaiak javára.

Soproni kosárral kezdődött a második szakasz, Turner triplája után időt is kellett kérnie Cziczás Lászlónak (33–11). A negyed feléhez érve is ez volt az állás, az első kosarat több mint öt perc után Ellenberg révén szerezte az UNI Győr a negyedben. A nagyszünetre sokkal nem lett szűkebb az olló, de legalább nem nyílt ki még jobban (40–25).

Fotó: Tóth Zsombor

Ellenberg kosarával kezdődött a második félidő, Ruff-Nagy pedig tovább apasztotta a hátrányt. Kiegyenlített volt az állás, a 25. percben már csak 11 pont volt a különbség (42–31). Nem sokkal később aztán Oroszová találatával már csak kilenc pont volt a két csapat között (44–35). A zárónegyedre viszont a sorponiak megrázták magukat, megint nőtt az előnyük (53–37).

Az utolsó tíz percben a 13–15 pont körüli soproni vezetés állandósult. Sokat rontott támadásban a címvédő is, de ezeket nem tudták kihasználni a vendégek. A véghajrának 56–45-tel mentek neki a csapatok. Ebben már újabb fordulat nem jött, a Sopron rendkívül küzdelmes, kevésbé színvonalas mérkőzésen végül győzni tudott, ami azt jelenti, elszenvedte első vereségét a bajnokságban a SERCO UNI Győr.

Fotó: Tóth Zsombor

Gáspár Dávid: – A negyvenöt kapott pont nagyon jó teljesítmény. Fontos momentum volt a jelenlegi állapotunkban ez a siker.

Cziczás László: – A soproniak megérdemelten nyertek. Indiszponáltan kezdtünk. Nem vagyunk hozzászokva ilyen kemény játékhoz. Így is felzárkóztunk, de voltak döntő pillanatokban hibák. Szégyenkeznivalónk nincs, mert egy Sopront ennyi ponton tartani nagy dolog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában