Európa Liga-selejtező

2022.12.11. 08:19

Női kézilabda EL - Gloria Buza-Motherson-Mosonmagyaróvári KC vasárnap 17 óra

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC vasárnap, 17 órakor a román Gloria Buzau ellen a továbbjutás reményében lép pályára az Európa Liga-selejtező visszavágóján.

kisalfold.hu

Gloria Buza-Motherson-Mosonmagyaróvári KC

Előzetes - Három gólos előny

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC akár nagyobb előnyt is szerezhetett volna a csoportkörbe jutásért vívott párharc első felvonásán a román Gloria Buzau ellen. A második félidőben 21–14-re vezettek Tóth Eszterék, de a vége 29–26 lett. Hogy aztán a három gól elég lesz-e a visszavágóra, majd vasárnap estére derül ki. Mindenesetre Gyurka János vezetőedző bízik a csapat továbbjutásában.

„Sok takargatnivalója nincs a két csapatnak, hiszen az első mérkőzésen megismertük egymást. Van egy kis előnyünk, ami nem számottevő, de a női mérkőzéseken a nagyobb különbség sem jelent semmilyen biztosítékot. Fontos lesz, hogy ne pörögjük túl a találkozót, az első perctől a mérkőzés végéig koncentráltan kézilabdázzunk, illetve futómennyiséggel, pontossággal, magas szintű kapusteljesítménnyel, ami összefüggésben van a védekezéssel, tudjuk kompenzálni a hazai csapat erősségeit. Akkor pedig érdekes, izgalmas találkozót játszhatunk. Bizakodóbb is lennék, ha az elmúlt hetekben a megfelelő munkát tudtuk volna elvégezni, az Európa-bajnokság után jobb állapotban kaptuk volna vissza a játékosainkat. Mióta ismét együtt vagyunk, remekül készülnek, dolgoznak a lányok, így az Európa Liga csoportkörébe jutással nagyon komoly szintet lépnénk” – fogalmazott az MKC szakvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában