Magánkezdeményezésként jön létre

2022.12.01. 07:53

Megemlékeznek az ETO huszonöt évvel ezelőtti őszi elsőségéről

Újra futball-láz tombolt Győrött 1997 nyarán-őszén! Huszonöt évvel ezelőtt történt, jó tíz évvel a legendás Verebes-korszak után. Szombaton magánkezdeményezésben gyűlnek össze a negyed századdal ezelőtti főszereplők, hogy nosztalgiázva emlékezzenek a régi szép időkre.

Papp Győző

Az 1997-es őszi elsőséggel hosszú idő után a legszebb fél évét produkálta a Győri ETO FC, és ezzel is emlékezetes nyomot hagyott a klub történetében.Az ETO vezetése akkoriban egy itthon újnak számító modellt hozott létre: Bicskei Bertalan szakmai igazgató és Reszeli Soós István vezetőedző irányította a munkát. 
A bajnoki nyitányon még csak 2000 néző foglalt helyet a Zalahús-ZTE elleni összecsapáson (2–1), aztán a következő sikerek hatására egyre többen voltak kíváncsiak a csapat mérkőzéseire. Az első hét meccsét zsinórban megnyerte az ETO. Az 5. fordulóban a Hungária körútra már 2000(!) győri szurkoló kísérte el a csapatot. 
Folytatódott a mámoros időszak: a listavezető ETO siófoki fellépésére autókaravánon és különvonaton több ezer győri szurkoló utazott el. A fergeteges buzdításnak is köszönhetően a csapat 3–1-re nyert és továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezette a táblázatot. A zárókörben Tiszakécskén sikerült nyerni (2–1), így 2000 győri szurkoló jelenlétében lehetett ünnepelni az őszi elsőséget. 
A téli szünetben jelentős változás történt a klubnál, Bicskei Bertalant a válogatott szövetségi kapitányává nevezték ki, ezért féléves sikeres munkálkodás után távozott Győrből. 
A csapat a folytatásban nem tudta megismételni a remek őszt, és végül érem nélkül, a negyedik helyen fejezte be az 1997/98-as bajnokságot. 

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában