Labdarúgás

2022.12.08. 13:52

Elnök nélkül maradt a győri DAC

Hiába tűnt úgy, hogy újra sínen van az egykor NB I/B-ben is szereplő korábbi vasutascsapat, a DAC, ismét veszélybe került a jelenleg megyei I. osztályban szereplő győri együttes léte. 
A feljutás után nem sikerült mindenkit a klubnál tartani, több meghatározó játékos is távozott a riválisokhoz. Az idényt már új edzővel kellett elkezdeni, mert az együttest addig irányító Jäkl Antal is másik klubhoz igazolt. Az időközben klubigazgatói feladatokat ellátó Arnold Csaba is távozott. Ő azt mondta, ennek okáról nem nagyon szeretne beszélni, „belső nézeteltérések” vezettek a döntéshez. Azóta elszenvedte története legnagyobb vereségét is az együttes, a kék-fehérek 10–1-re kaptak ki a Kapuvár otthonában. Nem sokkal ezután – de nem csupán a vereség miatt – távozott az edző Makkos Tamás is. Ő a DAC közösségi oldalán posztolt arról, hogy olyan nehézségekkel kellett szembenéznie, amelyekre összefogás nélkül nem lehetett megoldást találni. „Maga a közeg a klub körül egész egyszerűen lehangoló, az első csapat és az utánpótlás vezetése közötti ellentétek pedig a végletekig kiéleződtek” – írta a korábbi ETO-játékos.
Nemrég aztán a két éve választott elnök, Kappel Mihály is bedobta a törölközőt, s információnk szerint lemondott. Pedig a  nádorvárosiakat irányító üzletember nagy tervekkel vágott neki a közös munkának. Öntözőrendszert építettek ki, alácsövezték, rendbe hozták az edző- és a centerpályát, s új játéktereket alakítottak ki. 
A terület ma már önkormányzati tulajdon, amit a klub üzemeltetőként kapott meg.  Jobban mondva nem a klub, hanem az utánpótlás-nevelésre alakult Kft., amelynek – a felnőttcsapatot irányítók szerint –  nem érdeke a megyei I. osztályú gárda működtetése. 
A konfliktus talán jövő  év elején oldódhat meg, a DAC ugyanis ekkor tart közgyűlést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában