Még jobb akar lenni

2022.12.18. 20:00

Adél, a mosonmagyaróvári harcos a magyar kung fu bajnok

Mészely Réka

kisalfold.hu

Két magyar bajnoki címet is szerzett a mosonmagyaróvári Lobitz Adél a Chang Shaolin Kung Fu Egyesület versenyzőjeként a nemrég megszervezett magyar bajnokságon tradicionális külső erő puszta kezes ifjúsági lány és hosszú fegyver ifjúsági lány kategóriákban. 

– Tíz éve sportolok, korábban tornáztam, úsztam, néptáncoltam és lovagoltam is, és tíz éve kungfuzok, ami önvédelemre tanít, de általa sokat fejlődött az állóképességem. Bátrabb lettem, nem adom fel a küzdelmeket, fejlődött az önbizalmam – avatott be a győri Kazinczy-gimnázium tizedikese, aki sikeresen szerepelt az országos bajnokságon is. Az első és második fordulót megnyerte a tradicionális külső erő puszta kezes ifjúsági lány kategóriában. 

Nagy öröm volt a 16 éves lány számára, hogy a stílusbajnokság aranyérme után a magyar bajnokság két kategóriájában is a dobogó legfelső fokára állhatott és bekerült a válogatottba is. 

– Azért dolgozom, hogy jövőre még jobb eredményt érjek el: heti kétszer járok edzésre, de otthon minden este nyújtógyakorlatokat végzek, kétszer erősítek – hangsúlyozta Adél, aki a sport terén, gyermekek közelében képzeli el jövőjét. 

A kitartó munkának köszönhetően többször is felállhatott a dobogó legfelső fokára Lobitz Adél.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában