Úszás

2022.12.13. 11:55

A legjobb idővel döntős a győriek úszója

Szabó Szebasztián, miután gyõzött a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokság férfi 50 méteres pillangóúszásának egyik elõfutamában.

Forrás: MTI archív

Fotó: Asanka Brendon Ratnayake

Szabó Szebasztián a legjobb idővel bejutott a döntőbe 50 méter pillangón a melbourne-i rövidpályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján. A győriek 26 éves versenyzője, aki a brazil Nicholas Santosszal holtversenyben tartja a 21.75 másodperces világcsúcsot ebben a számban, fantasztikus rajtot követően – 0.57 századmásodperces volt a reakcióideje – a mezőnyben egyedüliként törte át a 22 mp-es határt (21.90), és idei legjobbjával utasította maga mögé a mezőnyt.

Szabó ebben a számban tavaly is az esélyesek között volt, de az Abu-Dzabiban rendezett világbajnokság előtt koronavírusos lett, így a viadalon közel sem volt százszázalékos állapotban, és negyedik lett.

Érdekesség, hogy abban a döntőben a brazil Santos – aki 42 évesen várhatóan a mostani vb-t követően fejezi be pályafutását – gyengébb eredménnyel (21.93) nyert, mint amit most Szabó az elődöntőben úszott.

A finálét szerdán magyar idő szerint 11.20-kor rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában