Visszatérés

2022.11.23. 07:26

Újra ringbe állt a darázsmentesítő lébényi bokszoló

A lébényi Sánta Krisztiánnal nyár végén közöltünk riportot; a profi bokszoló főként már darázs- és rovarmentesítőként keresi a kenyerét. Most azonban egy hét alatt két mérkőzést vív a csupaszív sportember. Németországi bunyó után szombaton a mosonmagyaróvári UFM Arénában lép szorítóba. A fő motivációját azt jelenti, hogy most először a kisfia is láthatja élőben tétmeccsen.

Szeghalmi Balázs

Kemény hat menet után, eredményhirdetés előtt Düsseldorfban: balra Sánta Krisztián, jobbra német vetélytársa, Marc Lambertz.

Motiváció

Nyári beszélgetésünkkor is szóba került az ökölvívás, a lébényi ökölvívó néhány hónapja úgy fogalmazott: egyelőre nem akasztotta szögre a bokszkesztyűt.

„39 évesen sokkal nehezebb a sport, mint akárcsak pár esztendővel ezelőtt. Folyamatosan motivál ugyanakkor, hogy kisfiam még nem látott élőben tétmeccsen bokszolni. Most már nagy ahhoz, hogy a helyszínen szurkolhasson, kérdezte is, hogy oda állhat-e majd mellém a sarokba. Mondtam neki, hogy ez csak edzői engedéllyel lehetséges. Hosszú évek után lépek itthon szorítóba, Mosonmagyaróváron az UFM Arénában rendezett szombati gálán öklözöm újra hazánkban” – kezdte a lébényi bokszoló.

Sánta Krisztián most már főként a több ezer rovart számláló darázskolóniákkal küzd, de novemberben két profi bokszmeccset is vállalt.
Fotós: Csapó Balázs

Kemény, férfias csata Németországban

Az Észak-Dunántúl népszerű darázs- és rovarmentesítője – Sánta Krisztián munka közben készült videóit több százan nézik a közösségi médiában – múlt szombaton a német-holland határ közelében, Düsseldorfban vett részt profi bokszgálán.

„Nálam közel 10 évvel fiatalabb, eddig veretlen német versenyzővel, Marc Lambertz-cel küzdöttem. Közel voltam a meglepetéshez, a negyedik menetben egy ütés után megingott az ellenfelem, de végül rendezte sorait. A hatodik menet után pontozás döntött; ahogy várható volt, ott a hazai versenyzőnek kedveztek a bírók. Ettől függetlenül jó kis bunyó volt Düsseldorfban, kemény, férfias csata, a német bokszolónak és nekem is felrepedt a szemhéjam” – összegzett Sánta Krisztián.

Kemény hat menet után, eredményhirdetés előtt Düsseldorfban: balra Sánta Krisztián, jobbra német vetélytársa, Marc Lambertz.

Pár jó meccs még jöhet

Meddig még, a mosonmagyaróvári gála lesz a hattyúdal? – kérdeztük. „Nem tudok erre válaszolni. Tisztában vagyok a realitásokkal negyven közelében, a megélhetésem jelentős részét már a vállalkozásom adja. Most azt mondom, hogy pár jó meccs még lehet bennem, aztán majd az idő eldönti, hányszor léphetek még szorítóba profi bokszolóként” – búcsúzott a lébényi sportember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában