December 1-jétől Tóth Miklós a kft. igazgatója

2022.11.25. 17:21

Türelmet kérnek az ETO-nál: tervezik a stadion felújítását és a fejlesztéseket

Nagy reményekkel várta az ETO-szurkolók jelentős része a labdarúgó klub leendő új tulajdonosát, amely idén februárban a dunaszerdahelyi Világi család képében érkezett meg Győrbe. Lassan egy éve vették át az ETO FC-t, az ígéretek egy része a meglévő létesítménnyel volt kapcsolatos.

kisalfold.hu

Az ETO-stadion megújulására még várni kell.

Világi Oszkár 2022 februárjában többek között így nyilatkozott: "Ami a stadiont illeti, jelenleg tárgyalunk az ETO Futball kft. jogairól a stadion és az akadémia épületével kapcsolatban. Elkészültek az első fejlesztési tervek a sport-, kereskedelmi és adminisztratív létesítmények korszerűsítésére is, ezekről majd a fent említett tárgyalások lezárását követően fogunk kommunikálni."

Elhangzott, hogy a stadionból hiányoznak például a sky boxok. Az infrastrukturális háttér hiányosságaként peddig az, hogy jelenleg öt pályája van a klubnak, és szeretnének egy-két új edzőpályát is felhúzni.

A létesítmény jelenlegi helyzetével kapcsolatban  megkerestük Jan Van Daele-t, az ETO FC ügyvezetőjét, aki írásban válaszolt a kérdéseinkre.

- A stadion felújításból eddig láthatóan semmi nem valósult meg. Milyen akadályai vannak a fejlesztések elkezdésének?

- Alig nyolc hónapja vettük át a klubot, az első hónapokban mind a klubkultúrát, mind pedig a kollégákat meg kellett ismernünk. Felróható nekünk, nem sokat kommunikáltunk kifele, de lehajtott fővel dolgoztunk és próbáltunk változást hozni a kívülről kevésbé látható dolgokban. Csapatot próbáltunk építeni, akikkel hosszútávon tervezhetünk, mert mindenki számára érthető szerintem, hogy szilárd alapok és klubkultúra nélkül lehet új stadion, vagy sztárjátékos a pályán, az önmagában soha nem lesz elég a fenntartható eredményekhez. A stadion felújítása és a létesítmény fejlesztése tervezési fázisban van. A tulajdonjogok és az ETO Futball Klub Kft. szerepe nemrég került tisztázásra, ennek mentén elemezzük a lehetőségeinket és építész szakemberekkel konzultálva próbáljuk megtalálni a legjobb megoldást a jövőre nézve. Nyolc hónap alatt még kevesen építettek stadiont a világon, remélem, hogy tőlünk sem ezt várták a szurkolók. Bár első ránézésre egy közkedvelt és nagy történelemmel rendelkező klubot vettünk át, ami ugyanakkor működése és eredményessége szempontjából nem volt tökéletes, így a fő fókusz nem lehetett más, csak a fejlesztés. Sokat segít számunkra az a tapasztalat, amit a DAC-ból meríthetünk, mert ott is hasonló volt a helyzet kezdetben. A szkeptikus szemlélőket tekintve értjük, hogy türelmetlenek, de a háttérben zajló munka nem megspórolható. December 1-jétől Tóth Miklós igazgatói pozícióban csatlakozik a klubhoz, akinek érkezésével lesz teljes a vezetőség. Reméljük, hogy így még nagyobb léptékkel tudunk haladni majd a céljaink terén, minden kedves szurkoló örömét keresve.

- Ki a létesítmény tulajdonosa? Hogyan állnak az esetleges tárgyalások?

- A központi épület, a stadion és az edzőpályák tulajdonosa a magyar állam, az ETO Futball Kft.-nek vagyonkezelői státusza van.

A központi épület, a stadion és az edzőpályák tulajdonosa a magyar állam.

- Az edzőpályák számának növelését illetően történtek-e tárgyalások a várossal, illetve mással?

- A rendelkezésünkre álló edzőpálya-kapacitás természetesen nem kielégítő, már csak a tizenkilenc akadémiai csapat tükrében sem, egyelőre a fű minőségének javításával és pontos beosztással próbáljuk meg áthidalni ezt a problémát. 

- A stadion épületében korábban megszűnt az uszoda, most erre a sorsra jut a szauna is? Milyen bővítéseket terveznek?

- Az uszoda helyén egy modern gépekkel felszerelt edzőterem kapott helyet, amely egy labdarúgóklub eseteben nagyobb létjogosultsággal bír. Tervezés alatt van a klubépület funkciós átalakítása is, törekszünk rá, hogy a rendelkezésünkre álló helyet a lehető leghatékonyabban és leglogikusabban használjuk ki. Mindezek mellett szeretnénk a játékosaink számára biztosítani az adott lehetőségeinkhez mérten az előírt regenerációs protokollt, azonban a külsős látogatók által használt szauna fenntartása nem volt prioritás.

- Mire számíthatnak az ETO-szurkolók a közeljövőben a létesítménnyel kapcsolatban?

- A szurkolóink számunkra nagyon fontosak és célunk, hogy minél nagyobb számban buzdítsák a csapatot a lelátón, ezért a tervezett fejlesztések során mindenképpen szeretnénk figyelembe venni azokat a szempontokat, amelyek minőségi mérkőzésélményt tudnak biztosítani minden korosztály számára. Mindent megteszünk, hogy a változás mielőbb végbe menjen, de több évnyi klubvezetés hibáit kell most orvosolnunk, így türelmet kérünk. 

Portré

December 1-jétől lesz az ETO igazgatója

Név: Tóth Miklós

Született: Miskolc, 1969. 05. 03.

Pályafutása játékosként: DVTK, Borsodi Építők, Volán, Nyíregyháza, Szerencs, Keszthelyi Haladás, Diósgyőri FC, ETO FC, Siófok, Haladás, Matáv Sopron, Bük.

Az ETO-ban 1994 őszén 19 mérkőzésen játszott és 1 gólt szerzett. Ebből az NB I-ben 12 mérkőzés/1 gól, hazai díjmérkőzés 2, nemzetközi mérkőzés 5.

Vezetőként: Haladás ügyvezetője 2007-2019. Illés Akadémia: utánpótlás menedzser

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában