Kosárlabda

2022.11.08. 15:31

Székely Norbert keretébe győri és soproni játékosok is bekerültek

kisalfold.hu

A győri Ruff-Nagy Dóra is ott van a válogatott keretben.

Fotó: NAGYGABOR

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a hónap végén esedékes két Európa-bajnoki selejtezőre. A nemzeti csapat november 24-én, Temesváron lép pályára Románia ellen, majd Huelvában a csoportfavorit Spanyolország lesz az ellenfél. A bő, 17 tagú névsorban csak Varga Alíz képviseli a magyar bajnokságban és az Euroligában is címvédő Sopron Basketet.

"A csapat összeállításánál a legfőbb szempont az volt, hogy a spanyolok játékstílusához legjobban párosítható kerettel vágjuk neki ennek a két mérkőzésnek. Nagyon sok mérkőzést megnéztünk, igyekeztünk a legjobb formában lévő keretet kijelölni"  – mondta a szövetség honlapján Székely Norbert.

A válogatott jövő pénteken az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában kezdi meg a felkészülését.

A magyarok két forduló után ötvenszázalékos mérleggel a C csoport második helyén állnak a veretlen spanyolok mögött, illetve Románia és Izland előtt. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz győztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut majd ki.

A válogatott kerete – Aho Nina (DVTK), Bach Boglárka (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (Szekszárd), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Horváth Bernadett (Csata), Kányási Veronika (DVTK), Kiss Angelika (DVTK), Kiss Virág (PEAC), Lelik Réka (Castors Braine, Belgium), Mérész Beatrix (Parking Graf Crema, Olaszország), Miklós Melinda (Szekszárd), Ruff-Nagy Dóra (SERCO UNI Győr), Studer Ágnes (Szekszárd), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (PEAC).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában