Úszás, rövidpályás ob

2022.11.18. 08:22

Szabó Szebasztián bajnok a királyszámban, a győri úszók újabb 5 érmet szereztek

A Győri Úszó SE versenyzői közül csütörtökön Szabó Szebasztián bajnok lett a királyszámban, Sebestyén Dalma duplán ezüstöt szerzett a rövidpályás országos bajnokságon.

kisalföld.hu

Szabó Szebasztián nagyszerű győzelmet aratott a rövidpályás országos bajnokságon.

Fotó: Szergej Gric

A második nap rögtön egy csemegével indult, a “magyar” slágerszámban, 200 pillangón két élversenyzőnk is érdekelt volt az érmekért folytatott harcban. A kemény mezőnyben Sebestyén Dalma ezüstéremmel, Jakabos Zsú 4. hellyel zárta a versenyt.

Ezután a számok királya, a királyok száma következett, a világ leggyorsabb hivatalos úszótávja: 50 férfi gyors! Szabó Szebasztián késhegyre menő csatában, remek idővel nyerte a számot az olimpiai bajnok Milák Kristóf előtt, nagyon értékes győzelmet hozva a győri csapatnak!

Érmeket szereztek a győriek 100 női vegyesen is, Sebestyén Dalma másodszorra is ezüstérmet szerzett, Jakabos "Zsú" pedig nem hagyta veszni a bronzérmet.

A nap zárásaként a 4x100 méteres női vegyesváltóban indult a győri kvartett, hatalmas csatában bronzérmet vihettek haza.

Petrov Iván értékelése: “Az érmek szépen csillognak, az éremtáblán és a pontversenyben is második helyen vagyunk félidőben, kiemelt fővárosi klubokat megelőzve. Az ezzel járó felelősséget úszóink érzik és ennek megfelelően készülnek a folytatásra. Szebi remekelt, szerintem a bajnokság eddigi legizgalmasabb csatáját nyerte meg.”

Aranyérmes: Szabó Szebasztián 50 gyors

Ezüstérmes:  Sebestyén Dalma 200 pillangó és 100 vegyes 

Bronzérmesek: Jakabos Zsuzsanna 100 vegyes, 4x100 női vegyesváltó (Jakabos Zsuzsanna, Megyesi Vanda, Sebestyén Dalma, Safrankó Sára - délelőtt Lakó Dorina és Orbán Gréta)

Helyezettek: 5. Andor Benedek 100 vegyes, 5. Safrankó Sára 50 gyors, 7. Kochu Anton 200 pillangó, 7. 4x100 férfi vegyesváltó (Hosszú Máté, Herman Szabó Péter, Giczi Mátyás, Krstulovic Vladimir), 8. Andor Benedek 50 gyors  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában