Női labdarúgás

2022.11.10. 13:09

Hat ETO-játékos négy válogatottban

Középen a győriek védője, Vida Boglárka. Fotó: mlsz.hu

Hat ETO-játékos kapott meghívást hazája válogatottjának soron következő programjára.
Kovács Laura, Savanya Csilla és Vida Boglárka a magyar, Herczeg Andrea a román, Tiffany Cameron a jamaicai, míg Hanna Kaziupa a fehérorosz nemzeti csapatban szerepel a következő mérkőzéseken.
Ami a magyar nemzeti együttest illeti, a vb-selejtezők lezárulta után a magyar válogatott már két felkészülési mérkőzést is játszott (12–0 Gibraltár ellen, 3–3 a csehek otthonában), és további két felkészülési meccs vár még idén Margret Kratz együttesére. 
A mieink pénteken jövő kedden 18.00 órától fogadják az üzbégeket a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban.
A két válogatottat mindössze három hely választja el egymástól a FIFA világranglistáján: a mieink a 44. pozíciót foglalják el jelenleg, míg az üzbégek a 47. helyen állnak, ez alapján sem vár könnyű mérkőzés a magyar együttesre. A két csapat egyszer már találkozott egymással, közel harminc éve egy nemzetközi tornán 7–0-ra nyert a magyar válogatott.
Azóta a magyar és az üzbég női labdarúgás is rengeteget fejlődött, ekkora különbség aligha lesz a felek között Szombathelyen.
A pénteki mérkőzést a Duna World élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában