Profi tenisz

2022.11.12. 21:33

Győri színekben versenyző teniszező vívhatja a pozsonyi ATP-döntőt - Marozsán-Fucsovics finálét rendeznek a szomszédban

Fucsovics Márton és a Somogyi Elektronic-GYAC teniszezője, Marozsán Fábián játssza a döntőt a pozsonyi, 68 ezer euró (27,5 millió forint) összdíjazású keménypályás challenger-tenisztornán vasárnap délután 15 órától.

kisalfold.hu

Marozsán Fábián játék közben. A győri színekben versenyző teniszező pályafutása második ATP challenger tornagyőzelmét szerezheti meg Pozsonyban vasárnap.

Fotó: Huszár Gábor

A jelenleg a világranglistán 192. helyen álló, de hétfőtől biztosan karriercsúcsot elérő Marozsán Fábián a selejtezőből érkezett török Cem Ilkellel (407.) csapott össze az elődöntőben. A győri színekben versenyző teniszező óriási csatában 6:2, 6:7 (6-8), 6:3-ra diadalmaskodott isztambuli riválisa ellen.

Így a korábbi top 30-as német Jan-Lennard Struff, az osztrák Jurij Rodionov és a szlovák színekben versenyző felvidéki játékos, Gombos Norbert legyőzése után sorozatban negyedik mérkőzését nyerte Marozsán Fábián.

A Somogyi Elektronic-GYAC teniszezőjére  a pozsonyi döntőben az elmúlt évtized legeredményesebb hazai játékosa, Fucsovics Márton vár, vagyis biztosan magyar tornagyőzelemmel zárul az egyik legrangosabb európai ATP challenger viadal.

A világranglistán 109. Fucsovics - a viadal második kiemeltje - a szombati elődöntőben két és fél óra alatt, 7:6 (7-5), 2:6, 6:3-ra verte a negyedikként rangsorolt cseh Thomas Machacot (117.).

A finálé vasárnap 15 órakor kezdődik. Érdemes megyénkből Pozsonyba látogatni a döntőre; egyrészt Győrből bő egy óra az út, másrészt a jegyeket jelképesnek mondható, 3 euróért árulják a Szlovák Nemzeti Tenisz Központban.

Fucsovics Márton (j) és Marozsán Fábián (b) két éve a győri mesterverseny döntőjében is összecsapott. Fucsovics Márton akkor 7:6, 6:3-ra győzött.
Fotós: Huszár Gábor

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában