Kosárlabda

2022.11.02. 20:54

Euroliga – Idegenben parádézott a címvédő Sopron Basket

kisalfold.hu

CBK Mersin (török)–Sopron Basket 50–75 (15–18, 16–15, 15–22, 4–20)

Mersin, női Euroliga, B csoport, 2. forduló, 1500 néző. V.: Zanev (bolgár), Vavrová (cseh), Marchis (román).

Mersin: January 5/3, Fitik, Bonner 10, Fagbenle 4, JONES 20. Cs.: HOLLINGSWORTH 9, Yalcin 2, Grigakauskaite, Atas. Edző: Zafer Kalaycioglu.

Sopron: Fegyverneky 6, SYKES 18 , KUNEK 12/12, BROOKS 19/3, MAGBEGOR 10/3. Cs.: Sztankovics, BÖRÖNDY 7, Varga, Czukor 3/3.  Edző: Gáspár Dávid.

Fegyverneky azt a Januaryt őrizte, akivel bő fél éve együtt nyertek Euroligát. Fegyverneky és Brooks révén az első percekben tartotta a lépést a címvédő a hazaiakkal, ám a szakasz közepén January és Jones 1–1 triplájával 12–5-re elhúzott a Mersin. Időt kért Gáspár. Ez használt, a hazaiak egyénieskedtek, a zöld-sárgák pedig Kunek 2 és Brooks 1 triplájára építve egy 11–1-es rohammal fordítottak, s 3 pontos előnnyel zárták az első szakaszt. A második Böröndy bátor betörésből szerzett kosarával indult. Állva hagyta a Sopron a Mersint, Fegyverneky és Magbegor ziccere után, 9 pontos vendégvezetésnél időt kértek a hazaiak. Jones a soproni palánk alatt lepattanót, majd kosarat szerzett – az ügyesen játszó Böröndy 2+1-gyel felelt, 10-re nőtt a különbség. Jones és Sykes dobópárbaja mellett tartotta 10 körüli előnyét a Sopron. A félidő hajrája a Mersiné volt, amely Bonner vezérletével szünetig egy 8–0-lal 2 pontra feljött. Ausztrál triplákra, Magbegor, majd Kunek hármasára alapozva 8–2-es két és fél perccel 8-cal ellépett a második félidő elején a címvédő. Hazai részről a volt győri bajnok, Hollingsworth villant többször, de a negyed közepén Sykes kosaraival 10 fölé nőtt a különbség. Jones bravúrhármasa rázta föl a negyed hajrájában a Mersint, ám Gáspár időkérése után Czukor is beemelt egy triplát, 9 pont előnnyel várta a záró szakaszt a Sopron. Ennek elején közel 2 percig nem esett kosár, majd Brooks két ziccerével nőtt a különbség. A világsztárok sorát felvonultató Mersin tanácstalan volt a soproni védekezés ellen. Kunek negyedik triplája után eldőlt a meccs, a szakasz első hazai pontjait több mint 4 és fél perc elteltével szerezte Jones. A hajrá soproni örömjátékot hozott, a török sztárcsapat otthonában 25 ponttal nyert a címvédő.

Gáspár Dávid: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült Mersinben győzelmet aratni! Az első perctől az utolsóig keményen játszottunk. Volt hullámzás a játékunkban, de ez természetes egy ilyen erős Mersin otthonában, ám játékosaink tanúbizonyságot tettek arról, hogy kell csapatként dolgozni, hogy kell átérezni a felelősséget. Jó volt látni, hogy a játékkapcsolatok egyre jobban működnek, a védekezés pedig fantasztikus volt. Óriási gratuláció a csapatnak! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában