Teke

2022.11.22. 08:59

Először játszik győri csapat a Bajnokok Ligájában

kisalföld.hu

Az Ipartechnika Győr SE tekecsapata az októberi müncheni Világkupa viadalom az 5. helyezést érte el, és így – mint a 2021/2022-es hazai Szuperliga győztese – jogot szerzett, hogy induljon az idei Bajnokok Ligájában. A mezőnyt az Európa- és az NBC-kupa mezőnyének legjobbjai teszik teljessé. Az elkészült párosítás győztesei a következő fordulóban újabb sorsolás után mérkőzhetnek meg a Grazban sorra kerülő négyes döntő (amelyet legutóbb Győrben rendeztek) részvételéért – kaptuk a tájékoztatást Anduskáné Cseh Anikótól, a győri klub elnökétől.

A korábbi NBC- és hazai kupagyőztes Ipartechnika őszi szezonja nem volt gondmentes, a csapat két ízben is vereséget szenvedett, így az idényt az FTC mögött a második helyen zárta. 

A javításra a lengyel KS Alfa-Vector Tarnowo Podgorne elleni párviadal ellen lesz lehetősége, a sporttörténelem első győri Bajnokok Ligája tekemérkőzésre helyi résztvevővel szombaton 13 órakor kerül sor az Orgona utcai Kristyán Zsuzsa világbajnoknőről elnevezett Győr-Szol csarnokban. A visszavágót december 11-én játsszák le a távoli lengyel kisvárosban, a két mérkőzés 120 gurításig tartó riválizálásában az egyéni pontok és a csapatteljesítmények összesítése adja a továbbjutót.

 

A győriek keretében nincs változás, Nagy László edző a következő keretből jelöli ki a pályára lépő hat tekézőt: Csizmazia Kata, Domján Tímea, Dr. Frank Noémi, Horváth Sarolta, Lakatos Dominika, Tóth Katalin, Tóth-Móricz Kata és Sass Edit. 

Belépő a tekemérkőzéseken megszokottak szerint nincs, a győri csapat játékosai és vezetői remélik, hogy a sportág szimpatizánsai szép számban bíztatják majd a helyieket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában