Interjú

2022.11.22. 06:27

Bejárta a Grand Canyon-t - Meghódította Amerikát Fátrai Virág, győri testépítő - fotók az utazásról

Fátrai Virág, győri testépítő lány nemrég sikeresen szerepelt az INBA Európa Bajnokságon, elért eredményeinek köszönhetően pedig novemberben Las Vegasba utazhatott. Az amerikai Nevada állam legnépesebb városában rendezték meg a NATURAL Olympiát, ahol Virág négyszer állhatott fel a dobogóra. A győri lánnyal hazaérkezése után beszélgettünk, és mesélte el élményeit.

Ollári Gergely

Bevette Miami-t, járt a mini Párizsban, és helikopterrel is bejárta a Grand Canyon-t

- Mit éreztél amikor megtudtad, hogy Las Vegasba repülhetsz, egy ilyen nagy versenyre? Jártál már a nagy Amerikában?
- Még sosem jártam Amerikában, és őszintén szólva mindig az arab országokat részesítettem előnyben. Az a világ teljesen elvarázsolt. Így meg sem fordult a fejemben eddig, hogy Amerikába utazzak. Tudtam, hogy az Olympiát Las Vegasban fogják megrendezni novemberben, de a nyár közepéig még csak elképzelni sem mertem, hogy egy ilyen színvonalas és nagy versenyen majd én is ott lehetek. Amikor világossá vált, hogy én is a magyar delegációval utazok, már csak számoltam vissza a napokat izgatottan. Napról napra úgy keltem fel, hogy számoltam vissza még hányat kell aludnom addig, még hány edzésem és kardióm lesz. Azon gondolkodtam vajon elég lesz e a formám és nem leszek e kevés oda a sok szép lány közé.

- Milyen város Las Vegas? Mesélnél néhány érdekességet, ami téged várt a kaszinók városában?
- Las Vegas tényleg a csillogás, a fények városa. Ez az a város, ami sosem alszik. Nem tudnék olyan létesítményt mondani, ahova az ember, ha betér, ne lenne kaszinó vagy szerencsejáték. A hotelektől kezdve, az egyszerű supermarketekben, de még az éttermekben is szerencsejáték automaták sokasága sorakozik fel. Legyen az hajnal vagy késő este, mindig tele vannak turistákkal. A város teljesen lenyűgözött. Annyi de annyi látnivaló van, hogy egy hét is kevés lenne mindent megcsodálni.

Sok-sok fotó az utazásról

- Las Vegas egy kicsit olyan, mintha az egész világ ott lenne.
- Igen. Las Vegasban az ember kicsit Párizsban is érezheti magát, hiszen az Eiffel torony mását itt építették fel, vagy sétálgathatunk New York “kis utcáin”, és a Szabadság szoborral fotózkodhatunk. De Egyiptomba is “ellátogathatunk” és egy piramis alakú hotelben hajthatjuk álomra a fejünket. Ami külön nagy élményt jelentett, hogy a verseny utáni este elmentünk a Cirque de soleil egyik előadására, ami lélegzet elállító volt a sok akrobatával, artistával.

- A versenyzés mellett jutott idő a városnézésre is? Mit láttál, látogattál meg?
- A verseny után bejártuk Las Vegas színe javát, majd ellátogattunk a híres Grand Canyonhoz, amit helikopterrel jártunk be. Lélegzet elállító volt. Visszafele úton pedig megálltunk a világ legnagyobb gátjánál Arizóna és Nevada állam határán a Hoover dam-nál. Pár nap erejéig bevettük Miamit is, és az Ocean Drive-ot. Elautóztunk Key Westre is, ami olyan mintha a Karib-szigeteken lenne az ember. Maga a paradicsom.

- Miként zajlik egy ilyen nemzetközi verseny szervezése? Miért lett Las Vegas a helyszín? Mit adott a város a rendezéshez?
- Az INBA Natural Olympia mindig Las Vegasban kerül megrendezésre. A versenyzők általában a verseny helyszínéül szolgáló hotelben kapnak szállást. A verseny első napja előtti napon van a regisztráció, különböző testsúly kategóriás versenyek mérései, majd másnap a versenyek az ünnepélyes megnyitóval kezdődnek, ahol minden ország, minden versenyzője felvonul az országuk zászlajával és egyenruhájában. A versenyt általában hét bíró pontozza, ahol a versenyzők pillanatnyi formáját értékelik kihívásokban, összevetésekben. A legjobb öt, majd három versenyző kerül be a fináléba, ahonnan kikerül a legjobb három helyezett, akik a dobogó első három fokára állhatnak fel.

- Hogyan zajlott a verseny? Melyek voltak a fontos szabályok, amire figyelni kellett?
- Mivel natural versenyről beszélünk, így a versenyzőknek natural keretek között kellett felkészülniük. A verseny ideje alatt bárkit szúrópróba szerűen elvihettek dopping ellenőrzésre. Magának a versenynek volt egy időrendje, szigorúan ellenőrizték mindig a versenyzőket, hogy az adott időben és helyen a versenyzők biztosan ott legyenek. Aztán innentől már minden csak a résztvevők hozzáállásán, összhatásán múlik.

- Beszélgettél más országok versenyzőivel? Milyen tapasztalatokat szereztél a megmérettetésen?
- Volt akivel az EB-n ismerkedtem meg Budapesten, de Amerikában újra találkoztunk. Természetesen szurkoltunk is egymásnak, hiszen különböző kategóriákban indultunk. Főként azt az érzést nem tudom leírni, amikor megnyertem a kategóriámat, és miután lejöttem nagy örömömben a színpadról az aranyérmemmel a nyakamban. A lányok pedig odajöttek gratulálni. Erre az érzésre örökre emlékezni fogok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában