Világbajnokságra készülnek

2022.11.30. 14:03

A soproni Kodrával állhattak a dobogó tetejére a kutyatáncoltatók

A közelmúltban rendezték meg Németországban a FCI Dog Dancing nyílt Európa-bajnokságot, ahol a soproni taggal is rendelkező magyar csapat HTM kategóriában állhatott a dobogó csúcsára.

Papp Fanni

A szép eredmény Farkas Editnek és Kodra kutyájának is köszönhető. Fotó: Farkas Edit

Első helyen végzett a soproni taggal is rendelkező magyar csapat a FCI Dog Dancing nyílt Európa-bajnokságon HTM (heelwork to music) kategóriában. Az első helyezésnek különös jelentősége van, hiszen korábban még a dobogóra sem sikerült felállni a magyar csapatnak, nemhogy a csúcsára. A megmérettetésen évről évre nehezebb jó eredményt elérni, ami Farkas Edit szerint a sportág egyre népszerűbbé válásához köthető.

A négy napig tartó versenyt Stuttgartban rendezték meg, amire a világ minden pontjáról lehetett nevezni. A főként európai indulók mellett volt kanadai versenyző is. Fotó: Farkas Edit

– Megdöbbentett az eredmény! Mondhatom azt, hogy tavaly még nem volt HTM-csapatunk, csak egyéni nevezők. Az első helyezésnek így még különösebb jelentősége van, hiszen korábban a dobogóra sem sikerült felállni a magyar csapatnak, nemhogy a csúcsára – mondta el a soproni Farkas Edit, aki az eredményes magyar csapatot Kodra nevű kutyájával erősítette. A bajnokcsapatot Edit és Kodra mellett Bérczes Christine Elisabeth és Chanel, valamint Varga Katalin, Nana és Milli alkotta. 

A megmérettetésről Edit elárulta, évről évre egyre nehezebb, ami a sportág gyors ütemű terjedéséhez köthető. 

– Nagyon jó kis csapat állt össze az előválogató után! Azt tudni kell, hogy fiatal kutyákból áll, a legidősebb hatéves. Akár éveken keresztül dolgozhatnánk együtt. Februárban lesz a világbajnokság előválogatója, ott majd eldől, hogy ki kerül be. Készülünk rá és ha minden jól sikerül, akkor májusban Dániába megyünk a világbajnokságra – tette hozzá a soproni csapattag. 

A bajnokoknak azért is külön öröm az eredmény, hiszen így a dog dancing kutyás sportot egyre többen megismerhetik hazánkban. 

Az FCI Dog Dancing Európa-bajnokság nyertes csapata: Farkas Edit, Bérczes Christine Elisabeth és Varga Katalin. Fotó: Farkas Edit

– A dog dancing alapja, hogy a kutya szeresse és tisztelje a gazdáját, akinek a szavára szívesen hajtja végre a feladatokat. Ahhoz, hogy jó eredményeket tudjunk elérni, a gazdának kreatívnak kell lennie, de talán a legfontosabb az összhang a kutya-gazda páros között. A HTM (heelwork to music) kategóriában testkontaktos mozgást mutatunk be zenére a ringben. A műfajban lényeges, hogy a kutya boldogan csinálja meg a feladatokat és szívesen dolgozzon velem – fejtette ki Farkas Edit. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában