Torna

2022.11.28. 10:08

A győri Mészáros Krisztofer nyerte a Mesterfokú Bajnokságot

A Győri AC versenyzője, Mészáros Krisztofer nyerte a tornászok férfi Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett versenyét, ezzel pedig a győztesnek járó dr. Sánta Lajos trófeát, a fiú utánpótlás Kismesteri összetett címet az FTC-Telekom sportolója, Zámbori Zala gyűjtötte be.

kisalföld.hu

Három győri versenyző a dobogón. Fotó: Freschli József/MATSZ

A hagyományokkal ellentétben ezúttal a fővárosban, a Központi Tornacsarnokban rendezték az idei utolsó hazai tornaversenyt. Szombaton délelőtt a felnőtt férfiaknál a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett viadala mellett a férfi utánpótlás Kismester Bajnokságot is megtartották. A két megmérettetésben közös volt, hogy mindkettő selejtező is volt egyben a szerenkénti döntőkre.

A felnőtteknél az FTC-Telekom vb-15. helyezett tornásza, Balázs Krisztián sérülés miatt nem indult, így az előzetesen is esélyes győri Mészáros Krisztofer érvényesítette a papírformát. Az Eb-ezüstérmes kiválóság végül élete legmagasabb pontszámát szerezte, és 84.500 ponttal megnyerte a Mesterfokú egyéni összetett versenyét. Az vb-14. helyezett ezzel megszerezte a győztesnek járó különdíjat, a dr. Sánta Lajos trófeát is, továbbá mind a hat vasárnapi döntőbe az első helyen kvalifikált. A dobogóra rajta kívül a junior Európa-bajnok Molnár Botond (79.400) és egy harmadik győri, Tomcsányi Benedek (76.900) állhatott.

A férfi utánpótlás Kismester Bajnokságon a kadet és serdülő-haladó korosztályok mutatták meg tudásukat. Itt az FTC-Telekom sportolója, Zámbori Zala 83.700 ponttal diadalmaskodott, mögötte Kis Dominik (BHSE, 82.900) és Sas Nándor (BHSE, 82.000) végzett.

A férfi felnőtt és az utánpótlás számára vasárnap a szerenkénti döntőkkel zárul a Mesterfokú Bajnokság, amely 10:30 órától kezdődik a Központi Tornacsarnokban.

Mészáros Krisztofer: - Boldog vagyok, hogy a szezon utolsó versenyén életem legjobb összetett pontszámával tudtam nyerni. Mivel a világbajnokság nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, számomra extra motivációt jelentett, hogy hazai közönség előtt a szezonzáró viadalon megmutassam, mit is tudok valójában. Ha ehhez a pontszámhoz hozzáteszek egy keveset, az már világbajnoki bronzérmet érne. Remélem, eljutok egyszer odáig.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában