Dr. Ferenczy Imre több mint négy évtizedig megszakítás nélkül dolgozott a győri futballklubnál, s erről nemrég diplomát kapott

2022.10.11. 14:42

Rekorder lett a DAC volt orvosa

Dr. Ferenczy Imre

Emlékdiplomát kapott, s hivatalosan is rekorder lett dr. Ferenczy Imre, aki több mint négy évtizedig – pontosan 43 évig – megszakítás nélkül egy klubnál – a győri DAC-nál –  volt sportorvos.

„Az egyik barátom javasolta, hogy keressem meg a fővárosi társaságot, amely rekordok hitelesítésével foglakozik, mert szerinte biztos nincs más sportorvos, aki ennyi ideig praktizált egy csapatnál – meséli a ma már kilencven esztendős dr. Ferenczy Imre. – Nos, felhívtam őket, ami után több dokumentumot, igazolást is kértek tőlem. Összeszedtem ezeket, majd két és fél három hónap múlva megkaptam a diplomát. Ezek szerint nem találtak olyan kollégát, aki nálam többi ideig  praktizált volna egy klubnál. Nagy öröm volt ez számomra, hiszen rendkívül  tartalmas, s kellemes  időszakra emlékeztet ez az elismerés. Itt is szeretném megköszönni azoknak, a pályamunkásoktól az elnökökig, akik segítettek, támogattak az egyesületnél a tevékenységem során– tette hozzá a ma már nyugdíjas orvos, aki korábban a győri vasút csomóponti üzemi főorvosa volt, s így került közel a korábbi vasutas klubhoz. 

 

„Szerettem a meccsekre járni, gyakran idegenben is ott ültem a kispadon. Rengeteg nagyszerű sportembert ismerhettem meg. Bár nem sokáig volt a klubnál nagy nyomot hagyott maga után az edző, Bundzsák Dezső, aki miután Egyiptomba szerződött, megígérte, hogy meghívja oda  a csapatot. Nagyon készültünk az útra, már megkaptuk az akkori Köjálban az ilyenkor szokásos oltásokat is. Aztán két nappal az utazás előtt lefújták az egészet. Azt mondták tüntetések miatt, de lehet az volt a baj, a szövetségtől nem volt vezető az utazókeretben.”

A nyugdíjas főorvos még ma is szereti a focit.

„Bár már nem járok ki a meccsekre, a tévében gyakran megnézek egy-egy jobb találkozót. A kedvencem még mindig a DAC, de a másik két győri csapatnak, az ETO-nak és a Gyirmótnak is szurkolok.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában