Kézilabda

2022.10.18. 17:30

Női válogatott – Győriek és mosonmagyaróváriak a keretben

Szöllősi-Zácsik Szandra után egy újabb balátlövőről, Háfra Noémiről derült ki, hogy sérülés miatt kihagyja a novemberi női kézilabda Európa-bajnokságot.

kisalfold.hu

Háfra Noémi a hétvégén sérült meg, ölben kellett levinni a pályáról.

A magyar szövetség kedden jelentette be, hogy az Audi-ETO-ból kölcsönben a dán Odensében szereplő játékosra térdsérülés miatt biztosan nem számíthat Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, aki kihirdette 21 tagú keretét az Európa-bajnokság előtti felkészülésre. Négy győri és négy mosonmagyaróvári játékos került be a keretbe. 

"Sajnos a balátlövők közül ketten is megsérültek az elmúlt időszakban, ami nem könnyíti meg a helyzetünket. A legnagyobb kihívás számunkra az EB-n ennek a pozíciónak a hatékony megoldása lesz" – mondta Golovin.

A csapat október 24-én kezdi meg a közvetlen felkészülést, 29-én Románia, 31-én pedig Németország ellen lép pályára edzőmeccsen, Tatabányán. A válogatott november 2-án utazik Ljubljanába, ahol 4-én Svájccal, 6-án Horvátországgal, 8-án pedig Norvégiával találkozik a csoportkörben. A középdöntőbe az első három helyezett jut.

A kontinenstornára húsz játékos nevezhető, közülük mérkőzésenként 16-an léphetnek pályára. A szeptemberben kihirdetett 35-ös bő kereten belül további cserékre van lehetőség az Európa-bajnokság alatt a csoportkörben, a középdöntőben és a döntő hétvégén két-két játékos erejéig.

A keret – Kapusok: Janurik Kinga (FTC), Szemerey Zsófia (MKC), Szikora Melinda (Bietigheim, német). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya, Győri-Lukács Viktória (Audi-ETO), Töpfner Alexandra (DVSC). Jobbátlövők: Albek Anna (MKC), Klujber Katrin (FTC), Planéta Szimonetta (DVSC). Irányítók: Kuczora Csenge (Vác), Tóth Eszter (MKC), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (MKC). Balátlövők: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Siófok), Hornyák Dóra, Kácsor Gréta (DVSC). Balszélsők: Fodor Csenge, Schatzl Nadine (Audi-ETO), Márton Gréta (FTC).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában