Rangadó

2022.10.05. 13:59

Női kézilabda NB I - Győri Audi ETO - DVSC Schaeffler 25-22 - XXL-galéria

Nehezen, de nyerni tudott a győri csapat.

kisalfold.hu

Fotók: Huszár Gábor

Fotó: Huszar Gabor

Győri Audi ETO-Debrecen 25-22 (11-11)

Percről percre

60. perc: Martín időkérése után még 51 másodpercig tart a meccs. Broch nehezen begyűjti a labdát, de közben rálép a hatos vonalára. Füzi-Tóvizi a kapufát találja el. Hansen ellen támadóhibát fújnak, majd Costa ejtésével ér véget a mérkőzés. 25-22.

59. perc: A játékvezetők következetesek: a másik oldalon is megtorlatlan marad egy kiállításgyanús eset. 

58. perc: Passzívban ismét az ETO, Hansennek lőnie kellene, de helyette passzol.

57. perc: Hansen dob irgalmatlan nagy gólt a jobb felsőbe. 24-20. Labdaszerzés után lerohanásgól Győri-Lukács Viktóriától. 25-20. Bordás gólja gyorsan jött. 25-21.

56. perc: Passzívban a debreceniek. Planéta lő a jobb felsőbe. 23-20. Passzívban az ETO is. 

55. perc: Martín kér időt, a hátralévő idő kicsit kevesebb, mint hat perc. Broch eredményes. 23-19. Egy percen belül érkezik egy újabb időkérés, most a vendégektől. 

54. perc: Kimarad Blohm ziccere, Joelle üti ki oldalra a labdát. Schatzl lövése lecsorog Joelle-ről, de megáll a gólvonal előtt. 

53. perc: Nze Minko labdát szerez, összejátszik Faluvégén, és végül gólt dob. 22-19

52. perc: Blohm kapufáját követően az ellentámadás végén Szabó N. talál a kapuba. 21-19. Ryu hibázik támadásban.

51. perc: Passzívból szerez nagy gólt Nze Minko. 21-18. Labdát veszít a DVSC, 

50. perc: Időkérés a vendégeknél. Töpfner a kapufát találja el.

49. perc: Töpfner betalál a kapuba, de előtte rálépett a vonalra. 

48. perc: Kácsor kapu fölé lövi a labdát. Pazar gólpassz Kristiansentől Blohmnak. 20-18. Hornyák Dóra pedig kap két percet a gólt megelőző, Kristiansennel szemben elkövetett szabálytalansága miatt. 

47. perc: Újabb elmaradt kiállítást kérnek számon a játékvezetőkön a szurkolók. Schatzl most beveszi a vendégek kapuját, ám Kácsor gyorsan válaszol. 18-18. Nze Minko gólja is nagyon gyorsan követi az előzőeket. 19-18.

46. perc: Kristiansen lő, Joelle véd. Hétméteres az ítélet Füzi-Tóvizi befordulása után. Toft áll be a büntetőre, Töpfner belövi. 17-17.

45. perc: Schatzl lövését védi Joelle. Védés a túloldalon is, ugyancsak a balszélső próbálkozott, Vámos M. 

44. perc: Ryu góljával újra a győrieknél az előny. 17-16. Passzívból lövi kapura a labdát Hámori, Solberg védi a bal alsó sarokra tartó lövést. 

43. perc: Füzi-Tóvizi egyenlít. 16-16.

42. perc: Kiperdül a labda Töpfner kezéből. Blohm eredményes beállóból, pedig ketten is rángatták. 16-15.

41. perc: Hansen ellen támadóhibát fújnak. 

40. perc: Rossz passz miatt ér véget a Loki támadása. Aztán másodpercekkel később majdnem az ETO-é is. 

39. perc: A Loki kapusának indítása nem jut el a címzetthez. Joelle-t a kapufa segíti ki, a kipattanót Fodor lövi a kapuba. Vámos P. gyorsan válaszol góllal a gólra. 15-15. Vámos Petrát küldik két perces büntetésre a játékvezetők. Joelle védi Blohm lövését.

38. perc: A bal szélről ejti a kapuba a labdát Vámos M. 14-14. Joelle védi Ryu lövését.

37. perc: Kácsor lövése elmegy akpu mellett. Ryu megszeri az első gólját. 14-13.

36. perc: Hansen bedobja a hétméterest. 13-13. Nze Minko labdát szerez, de Joelle védi a ziccerét.

35. perc: Passzívig támadnak a vendégek. Lövésig már nem jutnak el végül. Győri-Lukács lövését védi lábbal Joelle. Nze Minko harcol ki büntetőt.

34. perc: Két percre nélkülözniük kell a debrecenieknek Vámos Petrát, Brochot gázolta el. Hansen lövése kapu mellé száll.

33. perc: Vitatható játékvezetői ítéletek után Vámos M. egyenlít. 12-12. Labdát veszít az ETO, Töpfner góljával előnybe kerülnek a vendégek. 12-13.

32. perc: Planéta lövéstét magabiztosan védi Solberg. Az indítása azonban nem jó, támadhat ismét a DVSC.

31. perc: Ryu lövését védi Joelle. Aztán Kácsor pontatlan passza után Broch veszi be a Loki kapuját egy lerohanás végén. 12-11.

1894 fő a hivatalos nézőszám.

30. perc: Belemenés Kristiansennél. Solberg védi bravúrral Szabó N. lövését. Aztán Nze Minko ellen is fújnak egy támadóhibát. Időntúli szabaddobással ér véget a félidő: Kácsor lövése 12 méterről a sorfalat találja el.

29. perc: Kristiansen passza pontatlan, Hámori dob gólt a még rendezetlen győri védelemmel szemben. 11-11. Martín időt kér.

28. perc: Jobbszélsőből jön az újabb vendégtalálat, ez Töpfner ötödik gólja. 11-10

27. perc: Kiállítják Brochot, ez csak szítja a szurkolók ellenszenvét. Solberg védi lábbal Bordás ziccerét. 

26. perc: Támadóhiba a vendégeknél, Szabó Ninát látták szabálytalannak. Schatzl lövése nem jó. 

25. perc: Faluvégi rossz passza után Bordás robog a kapuig, és szerez gólt. 10-9. Blohmmal szemben szabálytalankodnak a debreceniek, a közönség kiállítást is ítélne, a játékvezetők csak hétméterest. Kristiansen váltja gólra a büntetőt. 11-9.

24. perc: A jó debreceni védekezés miatt passzívig támad az ETO. Nze Minko lövése a blokkról megy ki a pályáról. 

23. perc: Hansen is már három gólnál jár. 10-8. Solberg védi Szabó Nina lövését.

22. perc: Kácsor lövi ki a jobb felsőt. 9-8.

21. perc: Blohm a harmadik gólját szerzi. 9-7

20. perc: Planéta eredményes. 8-6. Blohm ejtése a kapufán landol. Töpfner ismét betalál. 8-7

19. perc: Nze Minko révén három góllal vezet az ETO. 8-5.

18. perc: Időt kér Szilágyi Zoltán, a vendégek vezetőedzője. Kácsor lövi a labdát kapu mellé. Joelle védi Blohm próbálkozását.

17. perc: Kristiansen most nem hibázik, hanem gólt lő. 7-5.

16. perc: Remek beállógól emberhátrányból: Broch eredményes. 6-5. Kapu mellé megy Bordás lövése.  

15. perc: Toft nem tudja védeni Töpfner hetesét. 5-4. Kristiansen labdát veszít, Hornyák Dóra lövi a labdát az üres győri kapuba. 5-5.

14. perc: Planéta lövése a blokkról vágódik oldalra, Győri-Lukács begyűjti a labdát, így jöhet az ETO. Ryu szabálytalan támadásban. Blohm szabálytalansága a gyors DVSC-támadás végén kiállítást és hétméterest ér.

13. perc: Labdát veszít a győri együttes, Fodor passza volt pontatlan. Passzívig támadnak a vendégek. 

12. perc: Broch kap sárga lapot, a Loki pedig hetest lőhet. Töpfner szépít a hétméteresből. 5-3.

11. perc: Jezsikava lövése a blokkon is megpattan, de végül Solberg üti kapu mellé. Nze Minko találja meg a helyet a debreceni falon. 5-2.

10. perc: Hosszúra nyúlik a vendégek támadása.

9. perc: Újabb győri büntető, ahogy a korábbit, ezt is Blohm értékesíti. 4-2. Planéta lövése a kapufáról jön ki. 

8. perc: Planéta adja el a labdát.

7. perc: Vámos P. egyenlít. 2-2. Gyorsan jön a válasz a másik oldalon Hansentől. 3-2.

6. perc: Hétméteresből szépít a DVSC, a gólszerző Töpfner. 2-1.

5. perc: Blohm növeli az előnyt - hétméteresből. 2-0.

4. perc: Végül a kipattanóból Hansen dobja a meccs első gólját. 1-0.

3. perc: Hansen hetese ismét kimarad, de a kipattanó az övé...

2. perc: Győri hétméteres jöhet. Hansen a kapufát találja el. Jezsikava kap két percet. 

1. perc: A rózsaszínű mezben játszó vendégek kezdik a meccset. Zöldben a hazaiak. Solberg védi Planéta lövését.

 

Előzetes -  Az Audi-ETO női csapatára szerdán este 7 órakor, hazai környezetben, az Audi-arénában bajnoki rangadó vár a DVSC ellen hétvégén pedig a horvát Lokomotiva Zagreb ellen a Bajnokok Ligájában is folytatódik a menetelés.

A zöld-fehérek játékosai szinte kivétel nélkül nemzeti csapataikban töltötték az elmúlt hetet. A magyar válogatottban a tervezett négy helyett – a koronavírusos Schatzl Nadine kiválásával – csak három játékos, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge és Győri-Lukács Viktória képviselte a győrieket. A válogatott egy döntetlennel (22–22) és egy szoros vereséggel (21–19) zárta a szlovénok elleni két felkészülési mérkőzést idegenben.

Szlovénia keretében ugyan ott volt Ana Gros, de nem lépett pályára egyik mérkőzésen sem. Norvégia, Dánia, Hollandia és Svájc a Golden Leauge-tornán szerepelt. A megmérettetést Norvégia nyerte Hollandia, Dánia és Svájc előtt. A norvégok nélkülözték orrtörése miatt Stine Oftedalt, valamint az anyai örömök elé néző Kari Brattset Dalét is. Silje Solberg és Veronica Kristiansen ugyanakkor tornagyőzelmet ünnepelhetett, hiszen a dánokat 29–27-re, Hollandiát 29–19-re, míg Svájcot 39–22-re győzték le a norvég lányok. Dánia a harmadik helyet szerezte meg a Golden League-ben. Sandra Toft és Anne Mette Hansen a norvégok elleni szűk vereség (27–29) mellett Svájc ellen ugyan 38–25-ös győzelmet arattak, de Hollandia kiadós, 30–22-es verést mért rájuk még a torna első játéknapján. Svédország Linn Blohmmal a soraiban előbb 31–25-re, majd 33–30-ra győzte le Brazíliát.

Az Estelle Nze Minkóval felálló francia válogatott két meccset játszott Németországgal. Előbb 34–31-es, majd 30–29-es francia siker született. A holland Yvette Broch és a dél-koreai Rju Un Hi nem vett részt válogatott összetartáson, ők Győrben edzettek. A győriek a válogatott hét előtt a francia Metz elleni BL- vereséggel zártak, most azonban mindenképpen győzni szeretnének. A Loki ugyan jó formában van, de nagy meglepetés lenne, ha saját közönsége előtt nem tudná megszerezni a két pontot az Audi-ETO, mely Oftedalt és Haugstedet biztosan nélkülözni kénytelen, Schatzl azonban már edz – a karantént letöltötte, végig tünetmentes volt –, és rá számíthatnak a győriek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában