Az Audi-ETO játékosai több meccset is játszottak

2022.10.04. 12:30

Női kézilabda – Körkép a válogatott hét után

kisalfold.hu

Fotó: MKSZ

Október 3-tól ismét a klubversenyeké a főszerep az Audi-ETO női kézilabdacsapatának játékosai számára. A zöld-fehérek sportolói szinte kivétel nélkül nemzeti csapataikban töltötték szeptember utolsó hetét.

A magyar válogatottban a tervezett négy helyett – a koronavírusos Schatzl Nadine kiválásával – csak három játékos, Faluvégi Dorottya, Fodor Csenge és Győri-Lukács Viktória képviselte a győrieket, rajtuk kívül pedig három sportszakember vett részt az összetartáson. A válogatott egy döntetlennel (22–22) és egy szoros vereséggel (21–19) zárta a szlovénok elleni két felkészülési mérkőzést idegenben. Szlovénia keretében ugyan ott volt Ana Gros, de nem lépett pályára egyik mérkőzésen sem.

Norvégia, Dánia, Hollandia és Svájc a Franciaország kiválása után kissé átalakított Golden Leauge tornán szerepelt. A megmérettetést Norvégia nyerte Hollandia, Dánia és Svájc előtt. A norvégok nélkülözték orrtörése miatt Stine Oftedalt, valamint az anyai örömök elé néző Kari Brattset Dalét is. Silje Solberg és Veronica Kristiansen ugyanakkor tornagyőzelmet ünnepelhetett, hiszen a dánokat 29–27-re, Hollandiát 29–19-re, míg Svájcot 39–22-re győzték le a norvég lányok.

Dánia a harmadik helyet szerezte meg a Golden League-ben. Sandra Toft és Anne Mette Hansen a norvégok elleni szűk vereség (27–29) mellett Svájc ellen ugyan 38–25-ös győzelmet arattak, de Hollandia kiadós, 30–22-es verést mért rájuk még a torna első játéknapján.

Svédország Linn Blohmmal a soraiban előbb 31–25-re, majd 33–30-ra győzte le Brazíliát.

Az Estelle Nze Minkóval felálló francia válogatott két meccset játszott Németországgal. Előbb 34–31-es, majd 30–29-es francia siker született.

A győri keretből a holland Yvette Broch és a dél-korai Rju Un Hi nem vett részt válogatott összetartáson, ők Győrben végeztek edzésmunkát az elmúlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában