Helyi sport

2022.10.03. 12:34

Koroncói siker az Európa-kupán

A szlovéniai Celje adott otthont az Európa-kupa sorozat újabb eseményén, amelyen huszonhét judoka képviselte a magyar színeket, csapatunk hat éremmel és kilenc pontszerző helyezéssel térhet haza.

Keller Rebeka (balról) és Gyertyás Róza (balról a második) vívta az 52 kilogrammos döntőt. Fotó: judoinfo.hu

A viadalon két aranyat is kiharcoltak a mieink, az egyik a 90 kilogrammos Gőz Roland nevéhez fűződik: az MTK Budapest U23-as Európa-bajnoka egy svéd, két szlovén, egy svájci és egy finn riválist legyőzve szerezte meg az Európa-kupa győzelmet, pályafutása során első alkalommal - számolt be a hírről a judoinfo.hu.

Ugyancsak először jutott el az Ek-dobogó legfelső fokáig a Koroncó-Tutti húsz esztendős fiatalja, Gyertyás Róza, aki az 52 kilogrammosok között német, svájci és olasz ellenfelét legyőzve jutott el a fináléig, ahol honfitársnőjét, az Ippon Judo Tatabánya tizenkilenc éves junior-világbajnoki ötödik helyezettjét, Keller Rebekát is sikerült felülmúlnia.

Három bronzérmet ünnepelhettünk Szlovéniában: a férfiaknál a 60 kilogrammos Andrási Márton (Mogyi-Bajai JC) és a 73 kilogrammos Boros Bence (Kaposvári JK), illetve a hölgyeknél a 48 kilogrammos Kőszegi Rebeka (BHSE) állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A magyar küldöttség tagjai közül hatan – Feczkó Csanád (60 kg, Rákosvidéke Hajtós DSE), Naji Dávid (60 kg, Kaposvári JK), Szabó Áron (73 kg, Ippon Judo Tatabánya), Péter Fruzsina (63 kg, KSI SE), Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) és Sági Nikolett (78 kg, KSI SE) – zártak az ötödik helyen, emellett további három hetedik hellyel – Vida András (66 kg, Győri AC), Havasi Bálint (100 kg, Samurai JC) és Beringer Fatime (48 kg, MTK Budapest) – lettünk gazdagabbak.

A magyar válogatott a hat éremmel (2, 1, 3) harmadik lett az éremtáblázaton, Németország (6, 1, 5) és Azerbajdzsán (3, 2, 1) mögött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában