Szerencsére már jobban van Márk

2022.10.04. 09:49

Koponyája tört a győri hátvédnek

Ijesztő és súlyos sérülést szenvedett csapata vasárnapi bajnokiján Helembai Márk, a Gyirmót játékosa. A fiatal védőnek több helyen is eltört a koponyája, miután összefejelt az ellenfél egyik játékosával.

Munkatársunktól

Az ütközés után azonnal behívták a mentőket a pályára, akik aztán kórházba vitték Helembai Márkot. Fotó: gyirmotfc.hu

Bár sokan abban reménykedtek, agyrázkódással megúszta, sajnos sokkal komolyabb sérülést szenvedett a vasárnapi Nyíregyháza elleni bajnokin Helembai Márk, a Gyirmót fiatal hátvédje. A másodosztályú mérkőzés 8. percében a hazai 16-os elé ívelt labdára a gyirmótiak 19 éves védője és a Nyíregyháza támadója, Farkas Bendegúz ugrott fel fejelni. A két játékos összefejelt, a hatalmas csattanást még a nézőtéren és az internetes közvetítés felvételén is lehetett hallani. Márk mozdulatlanul terült el a játéktéren, elveszítette az eszméletét. A hozzá rohanó társak azonnal orvosért, majd mentőért kiáltottak.

A nyíregyházi csatár ápolás után visszatérhetett a pályára, míg a győri futballistát pár perc elteltével a győri kórházba szállították. 
Még vasárnap este dr. Bartek Péter, a hazaiak csapatorvosa – aki egyébként a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház radiológiai osztályának főorvosa – nem volt túl derűlátó, mondván, a játékos beszállítását követő vizsgálatok kimutatták, hogy tenyérnyi részen, több helyen is betört a játékos koponyája és nehezen kommunikál.

„Az esetet követő éjszaka alatt azonban szerencsére sokat változott Márk állapota – mondta ezt már tegnap délelőtt dr. Bartek Péter. – Természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot az idegsebészeti osztállyal, ahol Becskereki Bendegúz főorvos hétfőn délelőtt már arról tájékoztatott, hogy a játékos jobban van, kommunikálni is tud, azonban magával az esettel kapcsolatban semmire sem emlékszik. 

Jelen állás szerint tehát talán kijelenthető, hogy nem lesz szükség műtéti beavatkozásra. 

Türelemre és többnapos megfigyelésre, vizsgálatokra viszont annál inkább, míg fel lehet állítani egy reményeink szerint megnyugtató diagnózist. Addig azonban rengeteg pihenésre és fokozott felügyeletre van szüksége Márknak, de a legjobb szakemberek keze alatt van, bízhatunk abban is, hogy nem lesz az esetnek maradandó utóhatása.”

Helembai Márk a fővárosi Ikarus BSE-ben ismerkedett meg a futball alapjaival 2010-ben, majd 2015-től a Sándor Károly Akadémián nevelkedett az MTK-nál. Az U19-es és az NB III-as együttesnél is csapatkapitányként számítottak rá, korosztályos válogatottként idén nyáron igazolt Gyirmótra, ahol szintén bizonyította tehetségét. Bal oldali szárnyvédőként kitűnően látta el feladatát, mellette a góllövésből is kivette a részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában