Ötvennégy éve játszott a mexikói olimpián

2022.10.17. 15:56

Keglovich László fél évszázada csillogó aranyérme

kisalföld.hu

Az olimpiai dobogón Keglovich László (kettővel az átadótól jobbra) is az aranyérmére vár.

Keglovich László néhány nappal ezelőtt jeles dátumot ünnepelhetett, 1968. október 15-én a mexikóvárosi olimpián Guadalajarában ugyanis Magyarország képviseletében pályára lépett a Ghána elleni csoportmérkőzésen (2:2). Az ETO hátvédje ennek a találkozónak köszönheti az olimpiai bajnoki címét. Az olimpiai válogatott ugyanis tovább menetelt, végül a döntőben a bolgárokat fektette két vállra, ezzel megszerezte az aranyérmet.

Keglovich László idén februárban múlt 82 éves és korábban is mindig szívesen emlékezett az olimpiai együttesben töltött időszakára. „Már az 1960-as római olimpia előtt is szerepelt a nevem a keretben, de sajnos kifordult a térdem, és Sátori utazhatott helyettem Olaszországba. A mexikói olimpián csak egy selejtező mérkőzést játszottam, amelyen megsérültem, kiment a bokám. Így a döntőt a pálya széléről kísértem figyelemmel. Szerencsére négy-egyre győztünk és aranyérmesek lettünk. Nagyon jó volt az az olimpiai csapat, hiszen olyan játékosok alkották, mint Szücs, Páncsics, Fazekas, Menczel, Novák, Dunai II, Varga Zoli.” 

Az olimpiai csapatban az első sor bal szélén Keglovich László.

Az ETO-tól napjainkban sem szakadt el, rendszeresen részt vesz az öregfiúk összejövetelein és többnyire nem hiányzik a lelátóról a csapat mérkőzéseiről sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában